Ankara, İstanbul ve Ege için fırtına uyarısı

Ankara, İstanbul ve Ege için fırtına uyarısı
İstanbul için fırtına ve yoğun sağanak yağış uyarısı yapılırken, Ege bölgesi ve Ankara için de şiddetli fırtına uyarısı yapıldı ve vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Ankara ve İstanbul Valilikleri ile Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Ege bölgesi için fırtına uyarısı yaptı.

İstanbul Valiliği, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Tahminlere göre daha çok doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak.

ANKA'nın aktardığına göre, konuya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan uyarı şöyle:

"Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi ilk saatlerden doğu ve kuzeydoğu, akşam batı ve güneybatı, kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi, aynı gün gece batısında, Pazar sabah doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara'da rüzgarın Cumartesi sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu, öğleden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Ankara'da ağaç devrilmesi, çatı uçmasına dikkat

DHA'nın haberine göre, Ankara Valiliği, bugün gece saatlerinden itibaren kentte etkili olması beklenen fırtına nedeniyle ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olaylara karşı uyarıda bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak ilimiz genelinde beklenen rüzgarların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Ege'de deniz ulaşımına dikkat

Ege Denizi'nde bugün akşam saatlerinden itibaren ve yarın fırtına beklendiği belirtilerek, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Ege Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Bugün akşam saatlerinden itibaren ve yarın etkili olacağı tahmin edilen fırtınaya ilişkin, "Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın cumartesi günü ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege'de rüzgarın cuma günü (19.04.2024) akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı, güneyi güneydoğudan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın cumartesi günü sabah saatlerinde kuzeyinde, öğle saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" denildi. Deniz ulaşımındaki aksama gibi durumlara karşı denizciler ve bölge halkı uyarıldı. (Kısa Dalga)

Yaşam