Erdoğan-Özel görüşmesinde oturma düzeni tartışması: 'Sorun bu ucube sistemde'

Erdoğan-Özel görüşmesinde oturma düzeni tartışması: 'Sorun bu ucube sistemde'
Bugün gerçekleşen Erdoğan-Özel görüşmesindeki oturma düzeni tartışmalara neden oldu. Bu oturma düzenin bilinçli bir tercih olduğu yorumlarınının yanı sıra devlet protokolü gereği olduğu da belirtti. CHP kaynakları ise söz konusu tartışmaya ilişkin Özel'in görüşmede itiraz ettiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir süredir beklenen görüşme bugün gerçekleşti.

Anayasa gündeminin başlıca konu olacağı belirtilen görüşme gündeme otururken, görüşmeden gelen fotoğraflar bir tartışmayı da fitilledi.

Erdoğan'ın ortada ve başta duran koltuğa otururken yanında eşit mesafede duran iki koltuktan birine Özgür Özel'in oturması tartışma yarattı.

aa-20240502-34442578-34442577-cumhurbaskani-erdogan-chp-genel-baskani-ozeli-kabul-etti-001.jpg

Özellikle sosyal medyada, bu fotoğrafla ilgili, "Erdoğan'ın bilinçli olarak bir mesaj" verdiği yorumları oldu.

"Sorun ucube sistemde"

Eski İYİ Partili Aytun Çıray söz konusu yorumları "Cahillik" olarak yorumlayarak "Bugün Sayın Özgür Özel'e devlet protokolü uygulandığını görüyoruz. Devlet düzeninde makamın önündeki sağ koltuğa en yüksek makamdaki 2. kişi oturur" açıklamasında bulundu.

Çıray "Bu oturma düzeninde Sayın Özgür Özel için bir sorun yok. Sorun; cumhurbaşkanı ve parti başkanının aynı kişide olduğu ucube sistemde" diye de ekledi.

CHP kaynaklarına ulaşan gazeteci Deniz Zeyrek ise şunları aktardı: "Özgür Özel bu oturma düzenine görüşmenin başında itiraz edip 'hoşumuza gitmedi' demiş.

Cevap 'Bahçeli de geldiğinde böyle oturuyoruz' olmuş.

Kanıtlamak için internet ortamından fotoğraflar bulunup gösterilmiş. (Bu bilgi CHP kaynaklarınca '-fotograf gösterebiliriz- denildi ama herhangi bir fotoğraf gösterilmedi' olarak düzeltildi)

Erdoğan, en kısa sürede CHP’ye ziyaret gerçekleştirip bu oturma düzenini telafi edeceklerini söylemiş." (Kısa Dalga)

Gündem