Hesaplar tutmadı | Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyonu hala beklentilerimizin üzerinde

Hesaplar tutmadı | Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyonu hala beklentilerimizin üzerinde
Merkez Bankası Başkanı Karahan "Yıl sonu enflasyonu hala beklentilerimizin üzerinde" dedi. Karahan, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunu sıkılaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ekonomideki son gelişmeleri TCMB'nin 92. hesap dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısında değerlendirdi. Karahan, "Yıl sonu enflasyonu enflasyonu hala beklentilerimizin üzerinde" dedi.

'Dezenflasyon sürecine gireceğiz'

Merkez Bankası Başkanı Karahan, konuşmasında "2023'te net ihracat küresel faaliyetteki zayıf seyir nedeniyle yıl boyunca büyümeye negatif katkı verdi" dedi.

"2023'ün üçüncü çeyreğinde yaşanan şoklar enflasyonu belirgin şekilde yükseltti" diyen Karahan, "İç talepte dengelenme ile sağlıklı dezenflasyon sürecine gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sıkı para politikasında kararlılık mesajı

Enflasyonla ilgili mesajlar veren Karahan şunları kaydetti:

"Enflasyon üzerindeki üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşumuzu koruyoruz.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanıp, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınlaşana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz

Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunu sıkılaştıracağız

Para politikasını enflasyonu önce tek haneli rakamlara, orta vadede ise %5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlemeye devam edeceğiz." (Kısa Dalga)

Ekonomi