İran Uzay Ajansı: Hava saldırısı değil, başarısız bir İHA uçurma girişimi

İran Uzay Ajansı: Hava saldırısı değil, başarısız bir İHA uçurma girişimi
İran Uzay Ajansı yetkilisi Hüseyin Dalirian, İran'a İsrail'den hava saldırısı gerçekleşmediğini, insansız hava araçlarının da düşürüldüğünü söyledi.

İran Uzay Ajansı yetkilisi Hüseyin Dalirian ülkesine yönelik bir füze saldırısını doğrudan yalanladı.

Sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Dalirian, "İsfahan'a ya da ülkenin diğer bölgelerine sınır dışından herhangi bir hava saldırısı olmadı” dedi.

Dalirian, İsrail'in "sadece başarısız ve küçük düşürücü bir quadcopter (İnsansız hava aracı) uçurma girişiminde bulunduğunu ve quadcopterlerin de düşürüldüğünü" söyledi.

screenshot-2024-04-19-at-08-27-50.png

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, İran devlet medyası da benzer bir haber yayımlayarak gece boyunca ülkenin çeşitli bölgelerinde hava savunma sistemlerinin olası hedefleri vurmak üzere aktif hale getirildiğini ancak herhangi bir doğrudan isabet ya da patlama bildirilmediğini duyurdu.

Haberlerde, nükleer tesisler de dahil olmak üzere tüm tesislerin güvende olduğu söylendi.

İsfahan normal görünüyor

BBC'den Frank Gardner, İsrail'in İran'a yönelik misillemesinin çok sınırlı olduğunu ve İsfahan'da hayatın normal olduğunu yazdı:

"İsrail, geçen hafta sonu İran'ın insansız hava araçları ve füzelerden oluşan saldırısına bir şekilde karşılık vereceğini açıkça belirtmişti ve şimdi de bunu yapmış gibi görünüyor.

Eğer bu gerçekten de İsrail'in saldırısının tamamlanmış haliyse boyut ve kapsam açısından çok sınırlı olduğu anlaşılıyor.

İsfahan bu sabah normal görünüyor." (Kısa Dalga)

Dünya