Kudüs'te İsrail polisine bıçaklı saldırı: Türk saldırgan öldürüldü

Kudüs'te İsrail polisine bıçaklı saldırı: Türk saldırgan öldürüldü
İsrail polisi, Doğu Kudüs'te saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ettiği bir kişiyi öldürdü. Saldırganın Türk vatandaşı olduğu ileri sürüldü. İsrail polisi, şahsın son 72 saatte turist olarak İsrail'e geldiğini açıkladı ve kaldığı otele baskın yaptı.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir kişiyi öldürdü. Öldürülen kişinin Türk vatandaşı olduğu ileri sürüldü.

İsrail: Polise bıçaklı saldırı girişiminde bulundu

İsrail polisinden yapılan açıklamada, “Eski Şehir bölgesinde es-Sahire (Herod) Kapısı bölgesinde yerel saatle 12:30 sularında bir kişinin polise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu, polislerin şüpheli kişiyi ateş açarak etkisiz hale getirdiği ve saldırganda bir bıçak bulunduğu” ifadelerine yer verildi.

aa-20240430-34421541-34421537-israil-polisi-dogu-kuduste-saldiri-girisiminde-bulundugunu-iddia-ettigi-bir-kisiyi-oldurdu.jpg

34 yaşında Türk vatandaşı

AA’da yer alan haberde vücudunun üst kısmından yaralanan polis memurunun durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada saldırı girişiminde bulunan kişinin 34 yaşında bir Türk vatandaşı olduğu iddia edildi. İsrail polisi, vurulan kişinin sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşmazken, AA ekibi, Eski Şehir'in Sahire Kapısı bölgesinde sağlık ekiplerinin olay yerinden bir ceset taşıdığı anları görüntüledi.

İsrail polisi, saldırıda bulunduğu iddia edilen kişinin kaldığı Doğu Kudüs'teki otele baskın düzenlerken olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğünü açıkladı.

Haaretz: 72 saat içinde İsrail’e gelen bir Türk vatandaşı

İsrail’in önemli yayın organlarından Haaretz’de yer alan haberde ise 30 yaşındaki bir polis memuru orta derecede yaralandığı, saldırganın ise vuruldu.

Haaretz’e bilgi veren bir polis kaynağı saldırganın son 72 saat içinde İsrail'e gelen bir Türk vatandaşı olduğunu ve büyük olasılıkla turist olarak geldiğini söyledi. Güvenlik kamerası görüntüleri saldırganın polis memurunu bir karakolun yakınında pusuya düşürdüğünü gösteriyor.

İmam olarak çalışıyordu

Cumhuriyet'te yer alan haberde, Şanlıurfa İl Müftülüğü'nden edindiği bilgilere göre, İsrail polisi tarafından öldürülen Hasan Saklanan, Şanlıurfa'da Kepez Mahallesi Camisi'nde imam olarak görev yapıyordu.

İsrail polisi, saldırıda bulunduğu iddia edilen kişinin kaldığı Doğu Kudüs'teki otele baskın düzenlerken olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğünü açıkladı. (Kısa Dalga)

Dünya