Şırnak'ta 'Taşımalı seçmen' olduğu iddia edilenlere 'Sen nerelisin' diyen kişiye soruşturma

Şırnak'ta 'Taşımalı seçmen' olduğu iddia edilenlere 'Sen nerelisin' diyen kişiye soruşturma
Avukat Ramazan Demir, "Şırnak savcılığı 'Konuş, sen nerelisin' sözünden dolayı Süleyman amcaya 'seçim kanununa muhalefetten' soruşturma açmış" dedi.

Şırnak Tümgeneral Ömer Keçeciğil İlkokul ve Ortaokulu önünde sıraya dizilen ve 'taşımalı seçmen' oldukları iddia edilen kişilere, "Konuş! Sen nerelisin?" diyerek tepki gösteren 61 yaşındaki Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldı.

Avukat Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak savcılığı “Konuş, sen nerelisin” sözünden dolayı Süleyman amcaya “seçim kanununa muhalefetten” soruşturma açmış" dedi.

Ne olmuştu?

Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Salğucak, seçim günü yaşananları "kayyımdan beter bir durum" olarak özetledi. Salğucak, "Muğla, Yozgat, İzmir gibi yerlerden binlerce asker getirdiler. O askerleri de zorla getirmişlerdi. Onlara da günahtı. Perişan olmuşlardı. Bu halkın parasıyla onlarca otobüs askeri buraya getirdiler. Sırf Şırnak'ı bizden almak için. Onlar Şırnak'ı kazanmadı. Şırnak halkı, Şırnak'ı kazandı. Onlar sadece halkın iradesini çaldılar” diye konuştu

Şırnaklı bir isim olarak yapılanlara tepkisiz kalamayacağını ifade eden Salğucak, "Şırnak halkı bunu kabul etmez. Şırnak halkı oyunu kendine verdi. Ama halkın iradesine kayyım atadılar. Kürtlerin temsilcilerinin o koltuğa oturmaması için yaptılar. Önceki gün çok zoruma gitti. O kadar otobüs gördüm. Her yerden getirmişlerdi. Bütün araçların plakaları ortadaydı. Halkın parasıyla halkın iradesini çaldılar” ifadelerini kullandı. Salğucak, "Konuş sen nerelisin" sorusuyla askerlerin nereden geldiklerini öğrenmek istediğini ifade ederek, "Korkudan konuşamadılar. Benden korktuğu için değil, onu getirenlerden korktuğu için konuşmadılar" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem