27. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı: 'Bütün kadınlar cadıyız ama tescilli cadı olmak çok sevindirdi...'

27. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı: 'Bütün kadınlar cadıyız ama tescilli cadı olmak çok sevindirdi...'
27. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin açılış töreni Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yapıldı.

27. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin açılış töreni Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yapıldı. Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler'in sunuculuğunu yaptığı tören, Sevda Cenap And Müzik Vakfı Dostlar Korosu’nun kısa bir müzik şöleniyle başladı. Festivalin bu yıl Genç Cadı Ödülü oyuncu Deniz İlhan’a verildi. İlhan’a, ödülünü geçen yıl Genç Cadı Ödülü’nü alan Öyküsu Özyürek takdim etti. İlhan, “Bütün kadınlar cadıyız ama tescilli cadı olmak çok sevindirdi. Kadın dayanışması tarafından ödüllendirilmenin de insan çok güvende hissettiren bir tarafı var” dedi.

Festivalin Bilge Olgaç Başarı Ödülleri film yapımcısı Nida Karabol, yönetmen Ayşe Polat ve oyuncu Tülin Özen’e verildi. Karabol’a ödülünü yönetmen Biket İlhan takdim etti. Ödül konuşmasında Gazze için ateşkes çağrısı yapan Karabol, "En çok istediğimiz şeylerden biri barış, empati, sevgi. Laik eğitim istiyoruz. Kültür-sanat istiyoruz. En çok sinemayı istiyoruz" dedi.

Festivalin bu yılki Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a verildi. Aslan, "Bu ödülü Ankara’da almak benim için çok kıymetli. Ankara benim hayatımın dönüm noktası olan yer. İlk oyunculuk eğitimime burada başladım. Sivas’tan Ankara Devlet Konservatuvarı’na geldim" dedi. (ANKA)

Kültür Sanat