32 yıllık mahkumun infaz süresi tamamlandı ama tahliye edilmiyor

32 yıllık mahkumun infaz süresi tamamlandı ama tahliye edilmiyor
Ocak ayında tahliye olması gerekirken, “samimi beyanda bulunmama”, “pişman olmama” ve “kurallara göre spor yapmama” gerekçeleriyle 6'ncı kez ertelendi. Ceylan'ın tahliyesi, son olarak İdare ve Gözlem Kurulu'nun raporu üzerine 11 Nisan'da 3 ay daha uzatıldı.

Diyarbakır’da 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen 50 yaşındaki Fahriye Ceylan'ın tahliyesi, infaz süresini tamamlamasına rağmen çeşitli gerekçelerle engelleniyor.

Ceylan’ın, 2022 yılının Ocak ayında tahliye olması gerekirken, “samimi beyanda bulunmama”, “pişman olmama” ve “kurallara göre spor yapmama” gerekçeleriyle 6'ncı kez ertelendi. Ceylan'ın tahliyesi, son olarak İdare ve Gözlem Kurulu'nun raporu üzerine 11 Nisan'da 3 ay daha uzatıldı.

M.A'da yer alan habere göre; anne Sultan Ceylan, kızının tahliyesinin engellenmesine tepki gösterdi. Hastalıklarından kaynaklı kızını görmeye gidemediğini aktaran anne Ceylan, "Maddi sıkıntı da yaşıyoruz. Hususi arabayla da gidemiyorum. Eskiden Batman’daydı, her hafta görüşüne gidiyorduk” dedi. Kızına “pişmanlık” dayatıldığını belirten Ceylan, şunları söyledi:

"Ne biz pişmanız ne de çocuklarımız. Ölene kadar tutsakların arkasındayız. 'Hakkımızı istiyoruz. Kürdüz, kimliğimizi istiyoruz’ dediğimiz için böyle yapıyorlar. İnfaz yakmak için gerekçe arıyorlar. 30 yıldan fazladır cezaevinde, ‘Pişman olmazsan bırakmayız’ diyorlar. Zindanda çürüdü ama yine de pişman değil. Zulüm etmeye hakları yok. Zulümlerinden, zalimliklerinden kaynaklı böyle yapıyorlar. Herkes onların emriyle kalkıp, otursun istiyorlar. Bu zulmü yapmaya hakları yok. Çocuklarımıza yapılan zulmü kabul etmiyoruz.”

Gündem