390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı çekildi

390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı çekildi
Dünya'ya 390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı paylaşıldı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) başında olduğu James Webb Teleskobu projesinin birinci yılında, yeni bir fotoğraf paylaşıldı.

Dünya'ya 390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı insanlara açıldı. Baltimore'daki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü'nde görevli Klaus Pontoppidan fotoğrafa ilişkin, "Webb'in Rho Ophiuchi görüntüsü, yıldız yaşam döngüsündeki çok kısa bir döneme yeni bir netlikle tanık olmamızı sağlıyor" dedi.

nasa-1.png

390 ışık yılı uzaklığıyla Dünya’ya en yakın yıldız bölgesi olduğu aktarılan Rho Ophiuchi için paylaşılan fotoğrafta NASA’ya göre, gaz ve tozdan oluşan bir koza içinde kütleleri Güneş’e benzer ya da daha küçük olan yaklaşık 50 genç yıldız görülüyor.

James Webb Teleskobu projesi hakkında

10 milyar dolarlık James Webb Teleskobu projesi, NASA önderliğinde yürütülen, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarının da destek verdiği, uluslararası bir proje. James Webb Teleskobu 2021 yılının aralık ayında uzaya fırlatılmıştı ve şu an Dünya'dan yaklaşık 1,6 milyon kilometre uzaklıkta.

Teleskop, Dünya'ya doğru 13 milyar yıl önce, yani Büyük Patlama'nın hemen ardından yola çıkmış ışıkları bile algılayabiliyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji