411 gündür Covid19 olan hasta sonunda 'negatife' döndü

411 gündür Covid19 olan hasta sonunda 'negatife' döndü
Londra'da 411 gündür Covid-19 hastalığıyla mücadele eden 59 yaşındaki bir hasta sonunda iyileşti. Hasta, virüse karşı en uzun sürede tedavi edilen kişi oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Guy's ve St Thomas' hastanelerinde tedavi altına alınan 59 yaşında adı açıklanmayan bir kişi, 411 günün sonra Covid-19'u yendi. Sputnik Türkçe'nin haberine göre böbrek nakli sonrası bağışıklık sistemi zayıflayan hasta, Covid-19'a 2020'nin aralık ayında yakalandı.
Hastanın, belirti göstermemesine rağmen 2022'nin ocak ayına kadar PCR testleri pozitif çıkmaya devam etti.
Hastanın, Sars-Cov-2'nin Çin'in Vuhan kentinde erken dönemde ortaya çıkan varyantlarından birine yakalandığı belirtildi.
Sağlık yetkilileri, virüsün varyantını tespit ettikten sonra eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 tedavisinde kullanılan 'Regeneron' kokteyli uygulanarak sağlığına kavuşturulduğu bilgisini paylaştı.

Sky News'e konuşan Dr. Luke Blagdon Snell, " Bağışıklık sistemi zayıf olan bazı kişiler hala ağır hastalık ve enfeksiyon kapma riski altında. Hala onları korumanın ve tedavi etmenin en iyi yolunu anlamak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık