AKP'li meclis üyesi 'imdat polis' diyerek CHP’li başkanın önünde kendini yere attı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İzmit Belediyesi Fen İşleri ekiplerine saldırdığını söyledi. Paylaşımında görüntülere de yer veren Hürriyet, “Bunun bedelini ödeyeceksiniz” dedi.

31 Mart Yerel seçimlerinde Kocaeli ilçesi İzmit Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet kazandı. Büyükşehir Belediyesi ise 45.83 oy oranıyla AKP kazandı.

AKP'li Kocaeli Büyükşehir ve CHP'li İzmit ilçe belediyesi arasında ilk gerginlik yaşandı.

Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İzmit Belediyesi Fen İşleri ekiplerine saldırdığını söyleyen ve görüntülere de yer veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet daha sonrasında konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı.

“Nahoş olaylarla güne başlıyoruz''

Hürriyet yaptığı açıklamasında, “ Meclis Üyesi İbrahim Efe’nin de burada kışkırtmasıyla, ekiplerimizi dövdürmesiyle, burada fen işleri ekibime ciddi bir müdahale yaptırmasıyla çok nahoş olaylar yaşandı” dedi.

Hürriyet konuşmasına şu ifadeler ile devam etti; “Bu sabah ne yazık ki çok nahoş olaylarla güne başlıyoruz. Şu an Tavşantepe bölgesinde hastane yolu üzerindeyiz. Herkesin bildiği üzere seçimden 3 ay öncesinde burada biz bir cami ziyareti yaptığımızda camideki yurttaşlarımız, ‘Özellikle burada bir patika yol var. Bu yoldan gidip gelemiyoruz. Hem karanlık hem yol çok kötü lütfen bize o yolu iyileştirir misiniz? Biz dolanarak hastaneye gitmek istemiyoruz. Direkt buradan bir yol varken bunu yapalım’ dediler.

''Bunun hesabını soracağım''

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaşanan olayla ilgili yetkililerden hesap soracağını ve hiçbir müdahaleyi de kabul etmediğini söyldiği açıklamasında
''Bunun hesabını soracağım. Hiçbir ekibime, müdürüme ve çalışanıma asla fiziki müdahaleyi kabul etmiyorum. Bu konuda gereken bütün yasal haklarımızı kullanacağız. Gereken bütün şikayetleri yapacağız. Ama bundan sonrası için lütfen, çok rica ediyorum uzlaşı istiyoruz. Bize haber verilmesini istiyoruz. Biz birlikte iş yapmak istiyoruz. Beraberce neden iş yapamıyoruz, beraberce neden hizmet edemiyoruz? Beraberce hizmet etmek istiyoruz. Biz teşekkür etmeye varız. Biz seve seve beraberce iş yapmaya varız. Bu konuda hiçbir kaygımız, kendimizden şüphemiz yok.'' ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yol çalışmasında büyükşehir belediyesi tarafından engellenen ekipleri ziyaret ederken AK Partili meclis üyesinin yaptığı hareketler dikkat çekti.

AKP'li Meclis üyesi kendini yere attı

Olay yerinde bulunan AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, Hürriyet’in yanına yaklaşmak isterken yanındaki bir kişi koluyla iterek Efe'nin yaklaşmasına izin vermedi. Bir anda kendini yerlere atıp bağıran ve saldırıya uğradığını iddia eden Efe, yuvarlanmaya başladı. Efe ayağıyla çelme takarak kendisini iten kişiyi de yere düşürdü. Ayağa kalkıp kendini tekrar yere attı. Belediye Başkanı Hürriyet, yürümeye devam ederken o anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Belediye Başkanı Hürriyet, “AKP’li meclis üyesi İbrahim Efe bir dokunuşla kendisini nasıl yerlere atıyor, yerdeyken nasıl çelme takarak insanları yere düşürüyor. Sonra da ‘bana saldırıyorlar’ diye şov yapıyor. Geldiğimiz nokta bu” dedi.(Kısa Dalga)

Gündem