AKP'li Özhaseki’den geri adım: Vatandaşa lanet olsun olmaz, aşırıya gitmiş olabilirim

AKP'li Özhaseki’den geri adım: Vatandaşa lanet olsun olmaz, aşırıya gitmiş olabilirim
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP ve HDP’ye yönelik “Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” sözlerinden geri adım attı, “Evet aşırıya gitmiş olabilir” dedi.

CHP ve HDP’ye yönelik “Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” sözleriyle tartışma konusu olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, konuşmanın heyecanıyla o ifadeleri kullanmış olabileceğini belirterek “Evet, aşırıya gitmiş olabilir. ‘Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez” diye konuştu.

Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’e konuşan Özhaseki “Evet ‘lanet olsun' kısmı aşırıya gitmiş olabilir” dedi. Ardından PKK ile mücadelenin 50 yıldır değişik yöntemlerle sürdürüldüğünü anımsatarak, “HDP'nin tavrını anlayabiliyorum ama CHP'lilerin bir kez olsun HDP'ye ‘terörle aranıza mesafe koyun' dememesini anlamakta zorlanıyorum” ifadesini kullandı.

Zeyrek’in ısrarla bu durumun vatandaşın oyuna “lanet olsun” deme hakkı vermeyeceğini söylemesi üzerine  Özhaseki  şöyle konuştu:

“Evet, aşırıya gitmiş olabilir. ‘Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Bölgede bir sürü çile çekmiş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil.”

Ne demişti?

AKP’li Özhaseki, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Beyefendi Genel Başkanları beyanat veriyor: ‘13 yavrumuzun katili sorumlusu cumhurbaşkanımızdır'. Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK'yı kınasan. Ne olur üç tane lanet olasıca oy alacağım diye bu adamlara yaltakcılık yapmasan. Yağ çekerek güya HDP'yi yanında tutup, olmadık kılığa giriyorsunuz. Yazık günah değil midir bunlara? Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin.”

Gündem