AKP’li Özlem Zengin, "çıplak arama" açıklaması:" Suç duyurusu olaydan sonra olur, onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez"

AKP’li Özlem Zengin, "çıplak arama" açıklaması:" Suç duyurusu olaydan sonra olur, onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez"
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çıplak arama iddialarına Meclis'te yanıt verirken, "Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te gündeme gelen Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak arama iddialarına yanıt verdi.  Zengin, şunları söyledi:

“Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve çıplaklıkla ilgili mevzuyu başlatan FETÖ’cü kadınlara bir aferin geldi.”

Kadın siyasetçilerden tepki

Zengin'in sözlerine kadın siyasetçilerden tepki geldi. T24'ün aktardığına göre, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, “Onurlu ve ahlaklı bir "kadın siyasetçi" bu sözleri söylemez! Bu sözler, RTE'de sıkça zuhur eden cinsiyetçi-eril dilin bir kadın bedeninde yeniden üretilmesinden başka bir şey değildir. Koltuğu korumak adına kadın olmak değil, erkek taklidi yapan siyasetçi olmak tercih edilmiş!” İfadelerini kullandı.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise, “Yaklaşık 20 yıl sonra 'Avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım' diyen Özlem Zengin TBMM'de, Çıplak aramaya maruz kalan 'namuslu' kadın bunu söylemek için 20 yıl beklemez. Kadın milletvekili olarak bu kadın milletvekilinden utandım. O söylemeye utanmadı.” dedi.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Biz AKP kadınları ayrıştırıyor, kendi 'makbul' kadınını yaratmak istiyor derken tamda bunu kast ediyorduk" dedi.

Gündem