AKP'li Tuğrul Türkeş'ten AKP'li Mücahit Birinci'ye: Babasını eşeliyorsun, FETÖ çıkıyor

AKP'li Tuğrul Türkeş'ten AKP'li Mücahit Birinci'ye:  Babasını eşeliyorsun, FETÖ çıkıyor
Gezi davasının yeniden görülmesi ve Osman Kavala'nın tahliyesiyle ilgili Abdulkadir Selvi'nin yazılarıyla başlayan tartışma sürüyor. Selvi'nin yazısına tepki gösterenlere tepki gösteren AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP'li Mücahit Birinci'yi hedef aldı. Yani FETÖ'cü müdür, AK Partili midir... Kendisi "AK Partiliyim" diyor. Babasını (Yavuz Bahadıroğlu'nu kastediyor) eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor.

Gezi davasının yeniden görülmesi ve Osman Kavala'nın tahliyesiyle ilgili Abdulkadir Selvi'nin yazılarına tepki gösteren AKP'li Mücahit Birinci'ye en sert tepki AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten geldi. Türkeş, " Yani FETÖ'cü müdür, AK Partili midir... Kendisi "AK Partiliyim" diyor. Babasını (Yavuz Bahadıroğlu'nu kastediyor) eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor" dedi.

Birinci ne demişti?

Cumhur ittifakında Osman Kavala ve Gezi davasına ilişkin karşılıklı açıklamalar sürüyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gezi sanıklarının yeniden yargılanması gerektiğini yazmıştı. Selvi'ye bazı MHP ve AK Partililerden tepki gelmişti. Tepki gösterenlerden biri de eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'ydi. Birinci, "Maşallah, savcılık mütalaası gibi bir yazı. Bu ara, ya çok hukukçuyla arkadaşlık yapıyor ya da kendisi bizzat avukatlığa merak sardı. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve siyasi geleceğini cezaevinde yatan bir eylemciye bağlayamaz" demişti.

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş ise Selvi'nin yazısına tepki gösterenlere "Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?" diye yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da "Bu ihanet eylemleri affedilmez" diye tartışmaya girdi. Selvi, dünkü yazısında eleştirilere " Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?" yanıtı verdi. Bu kez yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Yıldız, isim vermeden Selvi'yi yargıya baskı yapmakla suçlayıp savcıları göreve çağırdı.

Türkeş'ten yeni açıklama

Karşılıklı açıklamalar bu şekilde sürerken, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten yeni bir açıklama daha geldi. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Türkeş, "Türkiye'nin menfaati için Osman Kavala tahliye edilmeli" diye mi düşünüyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Tahliye edilir edilmez; bu benim değil, hukukçuların işidir. Ben layihayı (Kavala'nın avukatlarının verdiği dilekçe) okumadan fikir beyan eden hukukçuya (Mücahit Birinci'yi kastediyor), daha da kötüsü, hukukçu olmayanlara, benim itirazım."

Saymaz'ın "Ama onlar da AK Partili" demesi üzerine Türkeş şöyle devam etti:

"Kimden olduğunu bilmem. Yani FETÖ'cü müdür, AK Partili midir... Kendisi "AK Partiliyim" diyor. Babasını (Yavuz Bahadıroğlu'nu kastediyor) eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor. Bu cümleyi istiyorsan özellikle yaz.

Yazacağım evet. Açabilirsiniz daha iyi olur.

Babası ismini değiştirmiş. FETÖ'cülüğünü unutturmaya çalışıyor. Kendisi de kendinden gayrı Amerikancı arıyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem