Akşener’den AKP’li Zengin’e: "3 iş günü içinde şikayetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz?"

Akşener’den AKP’li Zengin’e: "3 iş günü içinde şikayetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz?"
İYİ Parti lideri Akşener, AKP Grup Başkanvekili Zengin’e “3 iş günü içinde şikayetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz?" diye sordu. Akşener, “Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik” diye konuştu.

TBMM’de yaptığı konuşmada,  çıplak aramadan rahatsız olan, onurlu, ahlaklı bir kadının bunu beyan etmek için bir sene beklemeyeceğini söyleyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sordu: “Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik. 3 iş günü içinde şikayetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz?”

Akşener, Meclis grup toplantısında şunları söyledi:

“Cinsel tacize, tecavüze uğrayan kadınlar için başvuru süresi mi var? 3 iş günü içinde şikayetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz? Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi, bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın. İster bir gün sonra, ister 10 yıl sonra söylesin. Hakkını arayan her kadın onurludur. İYİ Parti, hakkını arayan her kadının daima yanında olacaktır. Buradan şiddet gören, hakkı yenilen, tacize maruz kalan tüm kadınlarımıza sesleniyorum. Onlar bıraksa da, onlar size onursuz dese de, biz sizin yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız. Bütün dünyada, kadınlara cesaret aşılayan bir ‘meToo’ hareketi var. ‘meToo’ hareketi, toplumun baskısından korkan, binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi. 10 yıldır, 20 yıldır saklanan taciz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Ama tüm bunlar, torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye, sırf kendinden değil diye, ‘vitrin süsü’ diyebilen bir genel başkan, ve onun meclis grup başkanvekilinin umurunda bile değil. Ne kadar acı. Oysa bizlerin görevi, kadınları, uğradıkları felaketlere karşı cesaretlendirmektir. Haklarını aramaları için cesaretlendirmektir. Şikayet edeni onursuz ilan ederek, bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan bunu gerektirir. Ahlak bunu gerektirir. Ve aynı zamanda onurlu siyaset bunu gerektirir.

Gerçekten ibretlik

Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan, ‘Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder’ dedi. Yani bu arkadaş diyor ki; ‘Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur.’ ‘Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur.’ Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik.

Özhaseki’ye tepki

Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da, bir AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın (Mehmet Özhaseki), akıl almaz sözleriyle şahit olduk. Bu yönetici çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına ‘Allah belanızı versin’ dedi. Milletine bela  okuyan bir siyasetçi.  Bu, Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu, Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. ‘Nereden nereye geldi Türkiye’, değil mi? Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet, bugün, işi iyice abartıp, kendine oy vermeyene bela okur hale geldi. Bir yandan Apo’nun mektubunu okutturup, el birliğiyle teröriste güzellemeler yapacaksınız, kırmızı bültenle aranan kardeşinin ayağına, devletin televizyonunu gönderip, röportaj yapacaksınız, sonra çıkıp, sırf size oy vermiyorlar diye, bu memleketin insanlarına bela okuyacaksınız. Yazıklar olsun.”

Gündem