Ankara’da 7 yaşındaki Ezidi kız çocuğu operasyonla kurtarıldı

Ankara’da 7 yaşındaki Ezidi kız çocuğu operasyonla kurtarıldı
Ankara’da IŞİD soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda Irak’tan kaçırılan 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı, IŞİD sorumlusu olduğu tespit edilen iki kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı’nın Irak uyruklu şahıslara yönelik devam eden ortak çalışmasında Musul’da IŞİD içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren bir kişinin yanında 7 yaşında Ezidi bir kız çocuğunun da bulunduğunun tespit edilmesi sonrasında operasyon düzenlendi. Çocuk, kurtarılarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

IŞİD sorumlusu, geçmişte Irak ordusunda subay olduğu belirtilen S.O’nun Ankara’ya geldiği tespit edildi. Bunun üzerine şahıs Ankara İstihbarat ve TEM şube müdürlüklerince takip edilmeye başlandı. S.O. isimli şahsın faaliyetlerine devam ettiği ve "ganimet" olarak Irak'tan kaçırarak getirdiği 7 yaşında Ezidi bir kız çocuğunun da yanında olduğunun anlaşılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordine kurularak operasyon kararı alındı. TEM operasyon ekiplerince sabah erken saatlerde yapılan operasyonda S.O isimli şüpheli ve birlikte hareket ettiği bilgilerine ulaşılan N.H.R  yakalandı. Çocuk, kurtarılarak Ankara Aile Sosyal politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Gündem