Aşıda son durum: 1 milyon 239 bin kişi aşı oldu, Çin'den 6.5 milyon doz yarın geliyor

Aşıda son durum: 1 milyon 239 bin kişi aşı oldu, Çin'den 6.5 milyon doz yarın geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak” dedi.

Türkiye, Covid 19’a karşı aşı tercihini Çinli aşı firması SinoVac'tan yana kullandı. 3 milyon doz aşıyı taşıyan uçak 31 Aralık’ta Ankara'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 günlük test süreci bittikten hemen sonra aşı takviminin uygulanacağını söyledi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 11 Ocak’ta aşının acil kullanımına onay verdi.

Türkiye’de aşı programı 13 Ocak 2021 günü resmen başladı. İlk aşamada sağlık çalışanları, sonra da 85 ve 90 yaş üstü kişiler aşılandı.

Sağlık Bakanlığı’nın Covid19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’ndaki güncel veriye göre bugün (24 Ocak 2021) itibariyle 1.238.957 kişi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, aşı Türkiye’de iller bazında aşı dağılımını gösteren grafikle birlikte “Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul’da 224.000’den fazla kişi aşı oldu” paylaşımı yaptı.

Bakan Koca, bugün ise aşıyla ilgili şu mesajı paylaştı:

“İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak.”

Sağlık