Avrupa Polis Teşkilatı: Pandemi döneminde internette çocuk istismarı endişe verici, sahte Covid-19 aşısında artış var

Avrupa Polis Teşkilatı: Pandemi döneminde internette çocuk istismarı endişe verici, sahte Covid-19 aşısında artış var
Avrupa Polis Teşkilatı'nın (Europol) Genel Müdürü Catherine De Bolle, bu hafta bir Avrupa ülkesinde sahte koronavirüs aşıları ele geçirildiğini açıklarken pandemi döneminde çocuk istismarının arttığını bildirdi.

BBC News’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre, Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) Avrupa pandemi döneminde internetten çocuk istismarı arttığını,  suçluların değişen koşullara çok çabuk uyum sağlayarak Avrupa'da aşılama çalışmalarının başlamasının ardından, kısa sürede sahte Covid-19 aşıları da piyasaya sürüldüğünü bildirdi.

Avrupa'da aşılama çalışmalarının başlamasının ardından, suç örgütlerinin kısa bir süre içinde sahte Covid - 19 aşılarını piyasaya sürdükleri ortaya çıktı.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Avrupa Polis Teşkilatı'nın (Europol) Genel Müdürü Catherine De Bolle, bu hafta bir Avrupa ülkesinde sahte koronavirüs aşıları ele geçirildiğini açıkladı. De Bolle, salgın döneminde suçlular altın çağını yaşarken, internet üzerinden çocuk istismarının da endişe verici boyutlarda arttığını vurguladı.

İnsanlar ahlaki pusularını kaybetti

Belçikalı Europol Genel Müdürü De Bolle, ülkesinde yayımlanan De Zondag (Pazar) gazetesinin sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde suçluların "altın çağını yaşadıklarını" söyleyen De Bolle, "Bazı insanlar, bu krizde tüm ahlaki pusulalarını kaybetti" dedi.

Dünya