Avustralya'da milletvekili Brittany Lauga cinsel saldırıya uğradığını açıkladı

Avustralya'da milletvekili Brittany Lauga cinsel saldırıya uğradığını açıkladı
Avustralya'da Queensland Eyalet Parlamentosu üyesi Brittany Lauga, cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Luaga'nın saldırıya dair kendisine ilaç verildiğini açıklaması sonrasında birçok kişi de benzer bir saldırıya uğradığını açıkladı.

Avustralya'da Queensland Eyalet Parlamentosu üyesi Brittany Lauga, kendisine ilaç verildiğini ve cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Avustralya polisi, suç duyurusunun ardından olayla ilgili soruşturma başlattı. Eyalet Sağlık Bakanı Yardımcısı Lauga, gece dışarı çıktığı sırada Yeppoon'da saldırıya uğradığını anlattı. Lauga, "Bu herhangi birinin başına gelebilirdi. Trajiktir ki bu çoğumuzun başına geliyor" diye konuştu.

"Vücudumda benim almadığım ilaçlar tespit edilidi"

BBC'nn haberine göre, sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Lauga, "Hastanede yapılan testler, vücudumda benim almadığım ilaçların olduğunu doğruladı" ifadelerini kullandı. Lauga, bu maddenin kendisini 'önemli ölçüde' etkilediğini belirtti.

"Saldırıya uğramadan sosyalleşmenin keyfini çıkarabilmeliyiz"

Queensland Polis Servisi (QPS) de pazar günü Yeppoon'da gerçekleştiği ifade edilen bir olayla bağlantılı olarak 'cinsel saldırı' iddiasıyla yapılan suç duyurusunu incelediklerini doğruladı. Lauga, aynı akşam kendilerine ilaç verilen başka kadınların da kendisiyle iletişime geçtiğini anlattı. Avustralyalı vekil, "Bu iyi değil. Bize ilaç verilmeden ya da saldırıya uğramadan kasabamızda sosyalleşmenin keyfini çıkarabilmeliyiz" diye konuştu.

Polisten açıklama

Polis yetkililer ise aynı bölgeden benzer şikayetler almadıklarını ancak konu hakkında bilgi sahibi kişilerin ya da benzer bir olay yaşayanların kendileriyle iletişime geçmesini istediklerini bildirdi. Polis, içeceklere ilaç karıştırma ve bununla bağlantılı, cinsel saldırı gibi suçları ciddiye aldıklarını ve bunları vaka temelli incelediklerini belirtti.

Lauga, ilk olarak 2015 yılında Keppel'den vekil seçilmişti; yaklaşık 10 yıldır da Queensland Eyalet Parlamentosu'nda bulunuyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Queensland Eyalet İskan Bakanı Meaghan Scanlon, iddiaların 'şok edici' ve 'korkunç' olduğunu söyledi. (Kısa Dalga)

Kadın