Bahçeli: “AYM kendini feshetsin, Zühtü Arslan istifa etsin, HDP kapatılsın”

Bahçeli: “AYM kendini feshetsin, Zühtü Arslan istifa etsin, HDP kapatılsın”
MHP lideri Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa derhal kendisini feshetsin, başındaki zat da gecikmeden istifa etsin" derken “HDP'nin kapatılması elzemdir, Yargıtay gereğini yapacaktır" diye konuştu. Bahçeli, Halk TV’ye de “PKK TV” diye niteledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa derhal kendisini feshetsin, başındaki zat da gecikmeden istifa etsin" diyerek AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı istifaya çağırdı. "HDP'nin kapatılması elzemdir, Yargıtay gereğini yapacaktır" diyen Bahçeli, "MHP siyasi partiler kanunun 100'üncü maddesinden kaynaklanan hakkını kullanarak tarihi müracaatını mutlaka yerine getirecektir" diye konuştu.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında şunları söyledi:

HDP’nin kapatılması için müracaat edeceğiz: HDP, kapatılmadan PKK'nın ayağını TBMM'den kesmenin başka formülünü bilen aslan parçası başka bir demokrat var mıdır? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturmayı değerli buluyorum. Bu milletvekillerinin ve diğer HDP'lilerin milletin paralarıyla aldığı maaş haramdır, zıkkımdır.HDP, Kürt kökenli kardeşlerimin değil, hıyanetin temsilcisidir. Bu HDP insan kaçakçısıdır. HDP'yle hesaplaşmadan PKK'yı bitirdik, yok ettik diyemeyiz. HDP'nin kapatılması elzemdir, Yargıtay gereğini yapacaktır. Tarih önünde yapmak durumundadır. İP'in başkanı HDP'nin kapatılması konusunda avam bir dil kullanarak üç kağıt yapıldığını beyan etmiş. Biz kimin üç kağıt yaptığını, figüranlığa özendiğini iyi biliyoruz. İP'in başkanı HDP'yi Kürt siyasi hareket olarak değerlendiriyor. İttifak ortakları birbirinin ayağına hiç basar mı? Bu şahıs cehaletine yanmıyor da bize ne yapacağımızı anlatıyor. CHP ve İP rahat olsunlar, olacaklar da zorlarına gitmesin. MHP siyasi partiler kanunun 100'üncü maddesinden kaynaklanan hakkını kullanarak tarihi müracaatını mutlaka yerine getirecektir.

AYM Başkanı istifa etsin: Anayasa Mahkemesi'nin bir kereye mahsus kabul edilen geçici 20'nci maddeyi yanlış yorumladığı açıktır. Ne hikmetse hak ihlalleri hep şaibeli olan isimlerle ilgili verilmektedir. Aynı mahkeme Can Dündar, terörist Demirtaş hakkında hak ihlali kararı vermiştir. Osman Kavala'nın tutuklanmasının hukuki olmadığı gerekçesiyle ihlal kararını oybirliğiyle kabul etmiştir. Milletin haklarını hiç hesaba katmadığı görülmektedir. Bu AYM kimse hizmet etmektedir, kimin mahkemesidir, hak konusu sırf Türkiye'nin Anayasal düzenini bozanlar için mi geçerlidir? Bir teröristin ne hakkı olacaktır ki AYM buna çanak tutsun. AYM milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiye'nin egemenlik ve tarihsel haklarını çiğneyenlere destek vemreyi sürdürecekse kendisini feshetsin, başındaki zat da istifa etsin.

Halk TV, PKK TV oldu: Halk TV PKK TV'si haline gelmiştir. CHP'ye ne demeli? HDP lobisini nasıl değerlendirmeli? Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kes-kopyala-yapıştır şekilde taziye mesajı yayınlayan CHP'lilerin PKK adını zikretmediği anlaşılmıştır. Kirli ve kurnaz bir taktiktir. Akıllarınca ittifak ortaklarını rahatsız etmek istemiyorlar. Dostlar birbirini alışverişte görürken, akıllarınca darılan gücenen olmayacaktır. CHP yönetimine sesleniyorum, Gara katliamcısını saklamak size hiçbir şey kazandırmayacak, aziz milletin gözünden sizi düşürecektir. PKK'ya katil, eşkıya demek sizi ancak onur, şeref ve itibar kazandıracaktır. Gara katliamına, kaymak tabaka, mutlu azınlık nasıl yaklaşıyor? Beyzadelere soruyorum manzara güzel mi, martılar uçuşuyor mu, demlenirken insan haklarını da meze yapıyor musunuz? İP'in başkanı terörist Demirtaş ile kahvaltıda buluşmaya hevesli midir?

Ali Babacan'a tepki: Sen git önce kendini tartışmayı dene. Siyasi dönekliğini tartışmayı iste. İlk 4 maddeyi tartışacak babayiğit henüz doğmadı. Babacan'ı uyarıyorum, böyle giderse tarihin ve milletin hışmından kurtulamaz.

Artık karar arifesindeyiz: Bundan sonra Gara öncesi ile Gara sonrası aynı olmayacaktır. PKK'nın yanında saf tutan kim varsa tepeden tırnağa tutuşturulacaktır. Bu vatandan, ülkeden hainlerin tamamını söküp atmalıyız. Sınırlarımızda tek bir örgütün tutunmasına izin vermemeliyiz. Artık karar arifesindeyiz. Cumhuriyetin 100'üncü yılında terörü bitirmiş, kardeşliğimizi tahkim etmiş şekilde girmeliyiz. Gara'da yaşanan barbarlık bir kırılma anıdır. Terörün elebaşları birer birer sallandırılmazsa öfkemiz dinmeyecektir. Herkes tarafını ve tercihini yapmalıdır. Teröre siyasi ve ideolojik ikmal yapan, Türkiye düşmanlarının suyunu mu keseceğiz yoksa oy kaygılarıyla göz mü yumacağız? Talihimiz buymuş, alışacağız mı diyeceğiz. Herkes nerede durduğunu gözden geçirmelidir. Demokrasiyi yozlaştıranlara sessiz mi kalacağız?

 

Gündem