Bakan Işıkhan'dan esnek çalışma açıklaması: Değişime ayak uydurmak lazım

Bakan Işıkhan'dan esnek çalışma açıklaması: Değişime ayak uydurmak lazım
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzaktan ve esnek çalışmaya ilişkin "Değişime ayak uydurmak lazım" dedi.

İŞKUR'un eğitim ve istihdama dahil olmayan gençlere yönelik destek programında, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 200 gencin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzaktan veya esnek çalışmaya ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Çalışma sürüyor

Yeni düzenlemeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Işıkhan, "Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor." dedi.

Değişime ayak uydurulması gerektiğini söyleyen Işıkhan, "Biz çalışma hayatına girdiğinizde sosyal yeteneklerinizin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Hala uzaktan çalışma, esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için daha önemli. Çalışmanın işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. On yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız." değerlendirmesinde bulundu. (Kısa Dalga)

Ekonomi