Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama: Planlanmış bir şey yok

Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama: Planlanmış bir şey yok
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, gazetecilerin 'Erdoğan'ın ABD ziyareti' sorusuna "Ziyarete ilişkin programlanmış bir şey yok" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iptal edildiği iddia edilen 9 Mayıs'taki ABD ziyaretine ilişkin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby takvime alınmış bir programın olmadığını söyledi.

VOA Türkçe'nin haberine göre ABD Başkanı Joe Biden'la New York eyaletinin Syracuse kentine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby’ye bir gazeteci, “İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü Hamas liderini ağırladı. Bu görüşmelerde bir konu başlığı olacak mı? Ya da ziyarete gölge düşürür mü?” şeklinde bir soru yöneltti.

John Kirby soruya yanıtında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. O nedenle bu konuda bir yorumum yok” ifadesini kullandı.

“Toplantıları konusunda konuşma işini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakacağını” kaydeden Kirby, “Hamas’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk.” diyerek başka bir yorum yapmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye geçen Cumartesi günü basına kapalı bir görüşme yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem