BİM'den fiyat açıklaması: "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz"

BİM'den fiyat açıklaması: "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz"
Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz" dedi.

Sosyal medyada, ülke genelindeki zincir marketlere etiketlerini kurdaki düşüşe paralel indirmesi çağrısı yapılırken, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz" dedi.
 Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Aykaç şunları söyledi:

"Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor.

Bir çok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam,metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı.

Üretim bugünlerde çok daha kıymetli hale geldi. Vatandaşın ihtiyacını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler çok gayret ediyoruz ilgili herkesten destek bekliyoruz."

Ekonomi