"8-12 bin TL promosyon" seçim öncesi algı operasyonu

"8-12 bin TL promosyon" seçim öncesi algı operasyonu
Birleşik Emekliler Sendikası, emeklilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, taleplerini dile getirdi.

Birleşik Emekliler Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri öncesi emeklilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekilerek, 16 milyon emeklinin iktidar partisi ve belediye başkan adaylarına tepkisini sandıkta yansıtacağı ifade edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığı yönündeki açıklamasına değinen Birleşik Emekliler Sendikası, bunun emekli maaşına aylık 164 lira, günlük ise 5,5 lira yansıması olduğuna dikkat çekti.

Emeklilere kamu bankalarının 8-12 bin lira promosyon vereceği yönündeki açıklamaya da değinilen Sendika açıklamasında “Biz emeklilerin oyunu almak için aklımızla alay ediyorlar.Emeklilerin zaten mevcut durumda promosyon kullandığı bankalar var ve bu bankalarla 3 yıllık anlaşmaları var caymaları durumunda hem promosyonun kalan bölümünü hem de cayma bedeli ödüyeceğinden bu durum mevcut şartlarda mümkün görünmediği gibi seçimler öncesi emeklilerin oyunu almaya yönelik algı operasyonundan başka birşey değil” denildi.

Bakan Işıkhan'a çağrı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a seslenen Sendika, şu çağrılarda bulundu:

* Asgari ücretin altında maaş ödemek suçtur. Bakanı olduğunuz kurum asgari ücretin altında maaş ödeyen bir işletme tesbit ettiğinde cezai işlem uyguluyor. Oysa ki aynı kurum emeklilerin işvereni durumunda olan SGK emeklilere asgari ücretin altında maaş ödeyerek suç işlemekte. Bir an önce en düşük emekli kök aylıklarının asgari ücret oranına yükseltilmesini ve bu işlemden sonra bütün emeklilere ayrımsız enflasyon farkı verilmesini talep ediyoruz.

* Sayın Vedat Işıkhan gerçekten emeklilerin iyi bir promosyon almasını istiyorsanız emekli maaşlarını ödeyen kurum olarak bütün bankalara çağrı yaparak açık artırma ihale usulüyle promosyon oranlarının belirlenmesini sağlarsınız. Böylelikle emeklilerin 3 yıl için aldığı promosyon oranı 36 bin TL gibi rakamlara çıkar bunun Emeklilere aylık yansımasıda bin TL'yi bulur. (KISA DALGA)

Ekonomi