Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticaretini durdurdu

Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticaretini durdurdu
Bloomberg News, iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'nin İsrail ile tüm ticareti durdurduğunu aktardı. Konuyu gündeme taşıyan gazeteci Metin Cihan ise halen gemi hareketliliğinin olduğunu ve resmi açıklamayı bekleyeceğini söyledi.

Bloomberg News'in iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye perşembe gününden (bugün) itibaren İsrail'e ihracatı ve İsrail'den tüm ithalatı durdurdu.

"Bu haliyle doğru değilmiş gibi görünüyor"

İsrail ile ticari ilişkileri kamuoyunun gündemine taşıyan gazeteci Metin Cihan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail-Türkiye arasındaki gemi trafiğine ilişkin ekran görüntüsü ekleyerek harektliliğin devam ettiğini söyledi.

Cihan şunları kaydetti: "Doğru mu diye baktım. Şu an Türkiye limanlarında olup varış limanını İsrail olarak bildiren gemileri tespit ettim. Bu haliyle doğru değilmiş gibi görünüyor. Henüz resmi bir açıklama da yapılmadı sanırım. Gerçeği takip edip, öğrendikçe paylaşacağım."

Öte yandan henüz yetkililerden Bloomberg News'in haberine ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre iki ülke arasındaki ticaret 2023 yılında 6,8 milyar dolar değerindeydi ve bunun %76'sını Türkiye'nin ihracatı oluşturuyordu. Geçtiğimiz ay Ticaret Bakanlığı kararıyla İsrail'e ihracat kısıtlanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem