Boğaziçi gösterilerinde 2 tutuklama, 2 ev hapsi

Boğaziçi gösterilerinde 2 tutuklama, 2 ev hapsi
Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişinin sorguları tamamlandı. Sulh Ceza Hakimliği, 2 kişiyi ev hapsine alırken 5 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve bir kişi hakkında da haftada bir imza zorunluluğu kararı verildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu'nun istifa etmesi talebiyle Kadıköy'de yapılan gösteride gözaltına alınan 23 kişiden 2'si hakkında tutuklama kararı verildi. Sulh Ceza Hakimliği, 2 kişiyi ev hapsine alırken 5 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve bir kişi hakkında da haftada bir imza zorunluluğu kararı verildi.
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestosu yapan öğrencilere destek amacıyla 2 Şubat'ta Kadıköy'de protesto gösterisi yaparken gözaltına alınan 23 kişiden 10'u tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Haklarında tutuklama istenen 10 kişiden  Şilan Delibalta ve Anıl Akyüz hakkında tutuklama kararı verildi. 5 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı, 2 kişi hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı, 1 kişi hakkında ise haftada bir imza zorunluluğu kararı verildi. 
Kararın açıklanmasının ardından slogan atan avukatlara Çevik Kuvvet polisleri müdahale etti.

Gündem