Buldan: "Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka açıklayacağız"

Buldan: "Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka açıklayacağız"
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini, hangi sözler verildiğini, yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarını yanıt verdi.

Buldan özetle şunları söyledi:

“Cemaat yöntemleri”

"Dünyanın en derin çukurunun Mariana Çukuru olduğunu biliyorduk. Meğer en derin çukur Ankara’daki iktidarın içine düştüğü çukurmuş! Bize yönelik iftira ve kumpas kampanyası cemaat yöntemleridir. Belli ki cemaatteki abilerinden çok şey öğrenmişler.

“Koltuk kavgasını açık yapın”

Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bu bakan, Erdoğan’ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda. Kendi içinizdeki koltuk kavgasını açık yapın! Savaşınızı HDP üzerinden yürütmeyin. HDP buna izin vermez.

 

“Kandil görüşlerinde üzerinde İHA uçuyordu”

Bir defasında Kandil’de görüşme gerçekleştirirken üzerimizde iki İHA dolaşıyordu. Ankara’ya döndüğümüzde sorduk “Sizin güvenliğiniz için uçuyorlardı” dediler. Kandil görüşmelerini devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA’ların altında gerçekleştirdik. Kayıtlarda mevcuttur. 

Soylu efendi bak iyi dinle! Sana televizyonlarda gösterdiğin fotoğrafın hikâyesini de anlatayım. Kandil fotoğrafları PKK’den silahları bırakacaklarına dair mektupları aldığımız ziyaretlere aittir. Senin genel başkanın Erdoğan da heyecanla bu mektubu bekliyordu. 

Bu da Dolmabahçe mutabakatının fotoğrafı. Burada kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan’dır! O süreç halklarımızın geleceği için fedakârca yürüttüğümüz bir süreçtir. Bugün de olsa tereddüt etmeden aynı fedakârlığı yaparız. Yeter ki tek bir insanın burnu kanamasın. 

Ne mutlu bize ki çözüm süreci boyunca bu ülkeye cenazeler gelmedi. Ne mutlu bize ki 3 yıl boyunca yürüttüğümüz onurlu bir duruş vardı ve bunun arkasındayız. Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz. "

Gündem