Canan Kaftancıoğlu, TIME'a konuştu: "Tutuklanırsam cezaevinden daha güçlü çıkacağım"

Canan Kaftancıoğlu, TIME'a konuştu:  "Tutuklanırsam cezaevinden daha güçlü çıkacağım"
Dünyanın en çok satan haftalık dergilerinden TIME, CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında bir portre haber hazırladı.

Dünyanın en çok satan haftalık dergilerinden TIME, CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında bir portre haber hazırladı. Makalede, Kaftancıoğlu'nun CHP'nin İstanbul'da AKP'ye karşı elde ettiği zaferin mühendisliğinde de önemli rol oynadığı belirtildi.

Joseph Hincks imzalı haber için dergiye değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, kendine açılan dava nedeniyle kısa süre içinde tutuklanacağını düşündüğünü söyledi.

T24’ün aktardığına göre, cezaevine girmesi durumunda "daha güçlü çıkacağını" söyleyen Kaftancıoğlu, bu süreyi yeni bir dil öğrenerek veya serbest kaldığında yeni bir üniversite diploması almak için çalışarak geçireceğini söyledi. 

Kaftancıoğlu, "Tek adama karşı en güçlü panzehirin birçok kadının organize olması olduğunu biliyorum" dedi. 

Portrede Kaftancıoğlu'nun Türk siyasetinde alışılmadık ve yeni şeyleri temsil ettiği belirtildi; "Partisindeki eski nizama karşı çıkmaktan veya ülkesinde ötekileştirilen insanların yanında durmaktan korkmayan solcu bir kadın".

TIME, CHP İl Başkanı'nı Rus muhalif lider Aleksey Navalni ve Belaruslu muhalif devlet başkanı adayı Maria Kolesnikova ile kıyaslayarak, "Kaftancıoğlu muhalefetin y ve z kuşaklarına hitap edebilmesi için anahtar rolde" değerlendiresinde bulundu. 

Kaftancıoğlu'na sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını Yargıtay onamıştı.



Gündem