CHP MEB önünde: 'Taslak programı yazanlar arasında tarikat mensupları var mıdır?'

CHP MEB önünde: 'Taslak programı yazanlar arasında tarikat mensupları var mıdır?'
CHP Milletvekilleri, yeni müfredat taslağını protesto etmek için Bakanlığa yürüdü. CHP'li Özçağdaş burada yaptığı açıklamada müfredat taslağını "çağ dışı bir eğitim manifestosu" olarak nitelendirdi ve "Bu eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış program değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı, bilimsel olmayan politik bir metindir" dedi. Özçağdaş, "Taslak programı yazanlar arasında tarikat mensupları var mıdır" diye sordu.

CHP Milletvekilleri, atama bekleyen öğretmenler ve yeni müfredat taslağını protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü.

Grup adına ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir "Biz bu maarif modelinin ne adını ne hazırlanış biçimini ne de içeriğini kabul ediyoruz. Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geri götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal'i ve devrimlerini unutturmak kimseni haddi ve hakkı değildir." dedi.

Müfredat taslağına sert tepki: Çağ dışı, ideolojik bir metin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, yeni müfredat taslağıyla ilgili CHP'nin görüşlerini paylaşmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na geldiklerini söyleyen Özçağdaş, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız uluslararası testlerde her alanda geriye gittiler. AKP iktidarında eğitim kalitesizleştirildi, dinselleştirildi. Aileler özel okullara yöneldi. Öğretmenler yoksulluk sınırı altında maaşlara mahkum edildi.

Eğitim hepimizin ortak meselesidir. Eğitimin içinde bulunduğu durumdan AKP Genel Başkanı Erdoğan dahil hiç kimse memnun değildir. AKP eğitim alanında da sınıfta kalmıştır."

Müfredat taslağını "çağ dışı bir eğitim manifestosu" olarak nitelendiren Özçağdaş, "Bu eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış program değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı, bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimle uzaktan yakından alakası yoktur. Eğitim kelimesi yerine maarif kelimesinin kullanılması iltisaklı oldukları cemaatlere selam çakma çabasından başka bir şey değildir." dedi.

'Yusuf Tekin eğitim için beka sorunu haline geldi'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert tepki gösteren CHP'li Özçağdaş, "Eğitim, Türkiye için bir beka sorunudur. Yusuf Tekin ve kadroları da eğitim için bir beka sorunu haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'Taslak programı yazanlar arasında tarikat mensupları var mıdır?'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı taslak müfredat programını yazanlara ilişkin sorular yönelten CHP'li Suat Özçağdaş, Bakan Tekin'e "Taslak programı yazanlar arasında tarikat ve cemaat mensupları var mıdır?" diye sordu. (Kısa Dalga)

Gündem