CHP'li Arslan: Bazı üniversiteler seçimin ertesi sabahına sınav koydu

CHP'li Arslan: Bazı üniversiteler seçimin ertesi sabahına sınav koydu
İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin seçimin ertesi sabahına sınav koyduğunu belirterek öğrencilerin oy kullanmakla sınava girmek arasında bırakıldığını söyledi. Arslan, bu durumun seçme hakkını ihlal anlamına geldiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin ertesi gününe sınav koyduğuna dikkat çekti.

Bu üniversitelerde okuyan öğrencilerin memleketlerine gidip oy kullanmakla sınava girmek arasında bırakıldığını belirten Arslan, bu durumun anayasal hak olan seçme hakkını ihlal anlamına geldiğini belirtti.

"Nisan sabahına sınav koyan bazı üniversiteler var"

Arslan, YÖK'ü ve iktidarı sorunun çözümü için adım atmaya çağırdığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye sandığa gidip tercihini yapacak ve kendilerini 5 yıl boyunca beldelerinde, ilçelerinde, illerinde ve büyükşehirlerinde yönetecek belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini seçecekler.

Ancak bazı haber kanallarında rastladığımız şekilde bazı internet sitelerinde gördüğümüz üzere 1 Nisan sabahına sınav koyan bazı üniversiteler var. Gençlerimiz sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercihe zorlanıyorlar.

Seçilme yaşını 18’e indirdik diyen iktidarın burada dikkatini çekmek istiyorum. Öğrencilerimiz kendi illerinde onları yönetecek olan 5 yıllığına görev yapacak olan belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitmek istiyorlar ama 1 Nisan sabahına sınav koyan üniversiteler nedeniyle bu seçimlere maalesef katılamayacaklar.

Bir an önce YÖK’ün, iktidarın gerekli tedbirleri alarak bu sınavların ileri tarihlere ertelenmesini ve gençlerimizin de gönül rahatlığı ile illerine, ilçelerine giderek seçime katkı koyarak demokrasimizi güçlendirmek adına seçimlerini yapmaları gerekiyor. Bu fırsatı onların elinden alamayız. Çünkü seçme ve seçilme hakkı anayasal bir haktır. Bu anayasal hakkın kullanımını zorlaştıracak engelleri bir an önce kaldırmak da iktidarın ve YÖK’ün görevidir. Yetkilileri göreve çağırıyorum."

(Kısa Dalga)

Gündem