"Cinping Perinçek, Erdoğan’ı da Bahçeli’yi de esir almış"

"Cinping Perinçek, Erdoğan’ı da Bahçeli’yi de esir almış"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhur İttifakı gerçekten acayip. HDP binasında Apo posteri bulununca şaşırıyorlar. Niye şaşırdıklarını anlayabilmiş değilim. Seçim zamanı mektubunu okutmaya gelince bunların hiçbiri bunu dert etmiyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda cumhur ittifakını eleştirdi. "Yana yakıla ‘HDP kapatılsın’ diyorlar. Ama bunun için en ufak bir adım bile atmıyorlar, atamıyorlar" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"HDP kapatılsın diyorlar adım atamıyorlar"

"Cumhur İttifakı gerçekten acayip. HDP binasında Apo posteri bulununca şaşırıyorlar. Niye şaşırdıklarını anlayabilmiş değilim. İçişleri Bakanı nasıl sosyal medya üzerinden şaşkınlığını dile getirir onu anlayabilmiş hiç değilim. Ama seçim zamanı mektubunu okutmaya gelince bunların hiçbiri bunu dert etmiyor. Sayın Erdoğan, seçim zamanı Apo için kendisine sorulan bir soruya 'Bizim Mehmet’i gönderiyorum İmralı’ya’ diyor. Allah Allah diyoruz bu Mehmet kim? Bir bakıyoruz Apo’nun kardeşiymiş. Ailecek görüşüyor bunlar. Ailecek ahbap olmuşlar. Gerçekten ben şoktayım. Eminim siz de şoktasınız. Kankilik yapanlar şaşkın. Biz ne yapacağız? Yana yakıla ‘HDP kapatılsın’ diyorlar. Ama bunun için en ufak bir adım bile atmıyorlar, atamıyorlar. Buraya koca bir soru işareti koyduk.

"Amerika'dan ses geliyor, Ankara'dan ses çıkmıyor"

"Çin Merkez Komitesi Türkiye Komiseri, namı diğer “Kısmen İktidar”, Sayın Cinping Perinçek, “Müslümanım” diye diye gezen Sayın Erdoğan’ı da, “Türk Milliyetçisiyim” diye diye gezen Sayın Bahçeli’yi de, nasıl olduysa esir almış. Çin’in, Türkistan’da, Uygur kardeşlerimize uyguladığı zulme, Avrupa’dan, Amerika’dan ses geliyor, ama Ankara’dan hala çıt çıkmıyor.

"Utanç nişanı"

Bunlara sorarsan, en büyük Türk, en has Müslüman kendileridir ama, "Müslüman Türküm” dediği için, zulüm gören kardeşlerimizi duymuyor, iki laf edemiyorlar. Böyle cıvıklık, böyle ciddiyetsizlik olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Yazıklar olsun. Ayrıca ortada bir de, Çin’le 2017 yılında yapılmış bir, “Suçluların İadesi Anlaşması” var. Bunu, Dışişleri Komisyonu gündemine almaya cesaret edebilecekler mi çok merak ediyorum. Buradan ilan ediyorum; bunu yapacak kişi, kardeşlerimizin mezalimine imza atacak kişidir. Ve bunu bir utanç nişanı olarak, ömür boyu taşıyacaktır."


(ANKA)



Gündem