Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar"
Erdoğan, CHP ve HDP'yi hedef alarak " Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar" diye konuştu. Erdoğan, Çarşamba günü millete sesleniş konuşmasının mutlaka izlenmesi gerektiğini de duyurarak "Birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Konuşmasında CHP ve HDP'yi hedef alan Erdoğan, "En büyük üzüntümüz içlerindeki çürümeyi gençlerimizi kullanarak gözlerden saklamaya çalışmalarıdır. Artık siyasi tükenmişliklerini perdelemek için sokak siyasetine sarılmaktadır. Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar" dedi.  AKP’nin yerel yönetim çalışmalarını öven Erdoğan, İnsanlarımız bizimle birlikte belediyelerden devletin her kademesine kadar tüm platformlarda her meselesi ile ilgilenen gayretli bir kadro ile tanıştı. Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı mutlaka izleyin. Birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” diye konuştu.

Erdoğan, yaptığı kongre konuşmasında şunları söyledi:

“AK Parti olarak bugünlere aziz milletimizin duası yanında ailesinden işinden mesaisinden fedakarlık yapan dava erlerinin çabalarıyla geldik. 18 yıllık iktidarlarımız döneminde medya kuruluşlarından terör örgütlerine farklı odakların tehditlerine maruz kaldık. Tüm saldırılar karşısında iman varsa imkan da vardır diyerek her türlü zorluğa, imkansızlığa rağmen yolumuzdan geri dönmedik. Kimseyi dışlamadan insanlarımızı kökenine, meşrebine, mezhebine göre ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. Bölen değil birleştiren, kutuplaştıran değil kucaklaştıran, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere inat vatandaşlarımızın tamamını Türkiye ortak paydasında buluşturan bir parti olduk. İnsanlarımız bizimle birlikte belediyelerden devletin her kademesine kadar tüm platformlarda her meselesi ile ilgilenen gayretli bir kadro ile tanıştı. Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı mutlaka izleyin. Birçok güzellikleri orada takdim edeceğim.”

“Yollarını şaşıranlara ne desek boş”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin küresel siyasi ve ekonomik dönüşümün etkisiyle adeta yaprak gibi sallandıkları bir dönemde Türkiye olarak bizim sapasağlam ayakta durabilmemizin yolu buradan geçiyor. Salgın sürecinde dünyada yaşananlar ülkemize son 18 yılda kazandırdığımız altyapının bizi nasıl olumlu yönde ayrıştırdığını göstermiştir. Bütün bunlar gören gözler duyan kulaklar ve adaletin yuva yaptığı kalpler için geçerlidir. Kinleri, hırsları ve karanlık hesapları özellikle kendi ülkelerinin felaketini dileyecek kadar yollarını şaşıranlara ne desek boş. Her şeye rağmen vaktimizin ve enerjimizin tamamını kullanarak herkes gibi bunlara da doğruyu, hakkı, hakkaniyeti, yaptıklarımızı ve hedeflerimizi anlatmayı sürdüreceğiz.”

“CHP, parçalanmaya başladı”

CHP’de Muharrem İnce’nin ve üç milletvekilinin istifasına da isim vermeden değinen Erdoğan, şunları dile getirdi:

“ Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi, işte parçalanmaya başladılar. Acaba CHP kendi hükmi şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi projeyi üretiyor, hangi programı savunuyor diye baktığımızda karşımıza sadece koskoca bir boşluk çıkıyor. Yine bugün nerede milletin huzuruna, toplumsal barışına kasteden bir hadise varsa arkasında muhakkak CHP ve şürekası çıkıyor. Kardeşlerim, hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez. Bunu bilesiniz. CHP'nin tek işi terazisinin kefelerine yerleştirdiği partileri dengede tutarak kurduğu kirli ittifakın bozulmasını engellemeye çalışmaktır. CHP'nin başındaki zatın bu çarpık denkleme karşı özellikle herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük ise tek parti devri ile yarışır seviyeye geldi. Yıllarca bizi tek adamlıkla suçlayanların dönüp dolaşıp geldikleri yer, partilerini tek adamcağız siyasetine mahkum etmektir. Tek başarı hikayesi partisinin başına kasetle gelmek olan bir kişinin bugün CHP içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık işlerinin üstünü örtmeye çalışmasını da kendi karakterine veriyoruz.”

Gündem