Depremin yaralarını saramayan Hatay için kuvvetli yağış uyarısı

Depremin yaralarını saramayan Hatay için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hatay'da bu gece saatlerinden itibaren yarın öğleden sonraya kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 6 Şubat depremlerinin yarasını henüz saramayan şehirde, en küçük yağış bile yaşamı felç ediyor, konteynır kentlerde yaşayan vatandaşlar için büyük sıkıntılar doğuruyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hatay'da bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.

MGM verilerine göre Hatay'da bu geceden başlayarak yarın saat 15.00'e kadar sürecek yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MGM, yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Depremin yıktığı şehir toparlanamadı

6 Şubat 2023 depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı şehir olan Hatay, aradan geçen zamana rağmen toparlanamadı. Depremde evlerini kaybedenler konteynır kentlerde yaşamaya çalışıyor. Şehrin altyapısı ise henüz yapılamadı. Yağışlarda şehirdeki yaşam felç oluyor ve konteynır kentleri su basıyor. (Kısa Dalga)

Gündem