Edanur Gezer soruşturmasında 1 kişi tutuklandı

Edanur Gezer soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
Son dakika haberi... Küçükçekmece'de su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin İBB çalışanı 3 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

İstanbul Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı 3 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari olan İBB'ye bağlı Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali S.'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Soruşturmada ne yaşandı?

İstanbul-Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı’nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen beş yaşındaki Edanur Gezer 26 Nisan’da hayatını kaybetti. Olayın ardından İBB, soruşturma başlattı.

Edanur Gezer'in yaşamını yitirmesiyle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ise gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç AŞ'de görevli mühendis Furkan K, kepçe operatörü Sezai A. ile tesisat ustası Fayık C'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli, Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Soruşturma savcısı, ifadelerini aldığı şüphelilerden 1'ini tutuklanması istemiyle, 2 şüpheliyi ise adli kontrol altına alınmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Küçükçekmece'deki sahil parkındaki su birikintisine düşen 5 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Erdoğan, İBB'yi hedef almıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Nisan'da yaptığı konuşmada konuyla ilgili “Binlerce canımız, plansızlığa, hazırlıksızlığa kurban giderken vaktinde önlem alındığında can ve mal kayıplarını nasıl azaltabileceğimizi de yine bu hadiselerden bizzat görmüş olduk. Evvelsi gün İstanbul’un göbeğindeki bir parkta çok basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu yanıt verdi: 'İstismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Edanur’un ölümüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, olayın hemen ardından başlatılan teftiş sürecinin yakında tamamlanacağını söyledi, “Sorumluları cezasız bırakmayacağız. Adli makamların da soruşturması devam ediyor. Minik yavrumuzun acısını yaşarken, bu olayın her zaman olduğu gibi siyasal istismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz” dedi.

'Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz'

İmamoğlu, Türkiye’de tren kazalarında, maden facialarında ihmaller nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı, “Bu olaylarda ağızlarını bıçak açmayanların, ya da ‘Ölüm bu işin fıtratında var. Güzel öldüler’ diyebilenlerin sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz. Beş yaşındaki bir yavrumuz ne yazık ki yaşamdan kopmuştur. Üstelik, olayla ortaya çıkan aile trajedisi ise, iktidarın çocuklarımızı koruyup kollamada ne kadar başarısız kaldığının kanıtıdır” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem