En son Naci İnci atanmıştı: Turkcell yönetiminde kimler geldi, kimler geçti?

En son Naci İnci atanmıştı: Turkcell yönetiminde kimler geldi, kimler geçti?
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin de dahil edildiği Turkcell'in yönetim kadrosunda eski AKP’li isimler de var.

Turkcell'in geçen hafta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ardından yeni yönetim kurulu belirlendi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan görevinden ayrıldı.

Bu isimlerin yerlerine Arda Ermut Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olurken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz atama kararıyla ilgili X hesabıdan açıklama yaparak, İnci'nin maaşının 150 bin lira olduğunu duyurmuştu.

Yönetimde kimler var?


Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Turkcell yönetiminde halen eski AKP Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da bulunuyor.

Şirkete geçmişte de AKP’liler atanmıştı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski Enerji Bakanı ve Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, eski Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu da yönetimde yer aldı.

Eski AKP Siirt Milletvekili olan ve 2012 yılında Fethullah Gülen ile Pensilvanya’da görüşen Arif Demirkıran da Turkcell’in yönetimine girenler arasındaydı. (Kısa Dalga)

Gündem