Erdoğan açıkladı: Mart'tan itibaren kademeli 'normalleşme'

Erdoğan açıkladı: Mart'tan itibaren kademeli  'normalleşme'
Korona önlemleri Mart'tan itibaren kademeli olarak gevşetilecek. İller risk durumuna göre sınıflandırılacak ve her bir ile özel tedbirler getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündemdeki konular ve Covid-19 salgınıyla ilgili yeni kararları açıkladı.

Salgınla ilgili olarak kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi boyutta olduğunu görüyoruz.

Mart, aşılamada büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı kriterlerine göre, düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini buna göre yürüteceğiz."

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Öğrencilerin durumu da buna göre belirlenecektir. Sokağa çıkma kısıtlamasını da illerdeki kriterlere göre aşamalı şekilde kaldıracağız."

Sağlık