Erdoğan: Takvim haziran 2023, bundan önce erken seçim söz konusu değil

Erdoğan: Takvim haziran 2023, bundan önce erken seçim söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Erken seçim yaygaraları, oturmamış, ne elde ederiz gayreti içinde olanların hayalleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'den ikinci parti koronavirüs aşısı için onay çıktığını, 10 milyon doz aşının bu hafta sonuna kadar gelebileceğini söyledi. Erdoğan, kapalı olan restoranların açılıp açılmayacağına ilişkin ise eldeki verilere bakılarak Kabine Toplantısı'nda bir karar verileceğini ifade etti. 

Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdığan, Çin'den ikinci parti koronavirüs aşılarının bu hafta sonuna kadar gelebileceğini bildirdi. İkinci parti aşılar geldikten sonra belirlenen program dahilinde aşılamaya devam edileceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"İkinci parti aşılar nasip olursa onayı çıktı Çin’den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek. Huzurevlerinde kalanlara aşılarımız devam edecek. Kademe çerçevesi içinde aşı süreci devam edecek. Restoran işletmeciliği kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Sıkı tutacağız diyorlarsa da sıkı tutulmuyor. Başarılı bir süreç var, bu süreci tekrar tersine çevirmek, bu riski almak istemiyoruz. Elimize gelen verilere bakarız, gerekirse bir esneme yapılabilir." 

"OTURMUŞ DEMOKRASİLERDE AKLINIZA ESTİĞİ ZAMAN ERKEN SEÇİME GİDİLMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Görüş içerisinde tanınan Nedim Urhan ile görüşmesinin erken seçim sinyali olup olmadığı sorusu üzerine ise erken seçimin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, "Biz bu muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içinde değiliz. Takvim haziran 2023. Bundan önce erken seçim söz konusu değil. Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Erken seçim yaygaraları, oturmamış, ne elde ederiz gayreti içinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur ittifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır. O da 2023’tür" dedi.

Erdoğan, reform paketleriyle ilgili de çalışmaların devam ettiğini, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni baz alarak eylem planını oluşturduklarını, gelecek haftalarda bununla ilgili bir açıklama yapılabileceğini aktardı.  

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Irak ziyareti sırasında "Irak hükümeti destek verirse, desteğe hazırız" sözlerine ilişkin "Sincar’a yönelik ortak operasyon yapılacak mı?" sorusuna "Ortak operasyonları her zaman yapmaya hazırız, bunlar açıklama sureti ile yapılmaz. Bir gece ansızın gelebiliriz, olay budur" diyerek yanıt verdi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Avrupa semalarında da Türkiye'den satın alınan Bayraktar ve Anka'ların uçtuğunu göreceğiz" açıklamasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Avrupa’dan bazı siparişlerin gelmesi üzerine yaptığı bir açıklamadır. Bu görüşmeler henüz bu kurumlarla herhangi kesin bir anlaşmaya bağlanmış değil. Batı ülkeleri Bayraktar'dan Anka’dan siparişleri aldığında kendi ülkelerinde bunları değerlendirecektir" dedi. (ANKA)

Gündem