Eski AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik: Erdoğan'ın kendi kendisiyle de hesaplaşması gerekiyor

Eski AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik: Erdoğan'ın kendi kendisiyle de hesaplaşması gerekiyor
Eski AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, AKP'nin 31 Mart seçim yenilgisinin nedenlerini, AKP içinde yaşanan hesaplaşma sürecine dair açıklamalarda bulundu.

31 Mart Yerel seçim sonuçlarına dair Serbestiyet'te konuşan Hüseyin Çelik, AKP'nin kadro hareketi olmaktan çıktığını ifade ederek “En büyük yetki Sayın Erdoğan’ındır. Burada sayın cumhurbaşkanının sadece bazı isimleri değiştirmek yerine bence kendi kendisiyle de bir hesaplaşması gerekiyor. Başarıyı sahiplenip başarısızlığı başkasına mal etmek doğru bir tutum olmaz” diye konuştu.

''MHP kendi gücünün 20 katı etki ve yetkiye sahip''

Eski AKP Sözcüsü Çelik Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye dair de sert eleştirilerde bulundu. AKP'nin seçim yenilgisinin MHP ittifakı ile ilişkili olduğun değinen Çelik "MHP özgül ağırlığının 20 katı iktidar üzerinde etkiye, yetkiye sahip" dedi.

Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a tepki gösteren Çelik, "Ne idüğü belirsiz adam parmak sallıyor, Erdoğan buna nasıl müsaade ediyor? dedi.

Çelik'ten Uçum'a: Komünist Bozuntusu

Çelik şöyle devam etti: "Ben AK Parti’nin programını yazan 10 kişiden biriyim. İlk grup başkan vekillerinden biriyim. AK Parti’nin ilk kültür bakanıyım, en uzun süreli milli eğitim bakanıyım. 6 yıl kesintisiz parti sözcülüğü yaptım. Beni bir kenara bırakın, aktif değilim, partide şimdi bir görevim yok.

Sayın Hayati Yazıcı daha İstanbul Büyükşehir’den beri cumhurbaşkanının yanında, birçok netameli hukuk davasında yanında durmuş, çözüm üretmiş biri. Bugün de AK Parti’nin siyasi ve hukuki işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı. Sayın Aziz Babuşçu parti için önemli bir isim. Ardahan eski milletvekili sayın Prof. Dr. Orhan Atalay bir ahlak abidesi. ' Van’daki mazbata verildi, verilmedi meselesinden ötürü bazı açıklamalar yaptık. Benim söylediğimi, Hayati Bey’in söylediğini kendinizce doğru bulmayıp, eleştirebilirsiniz ama sarayda kanunların efendisi! konumuna getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Bu arkadaş Anayasa Mahkemesi’ne, AK Partililere, bizlere kendi aklınca ayar çekiyor'' (Kısa Dalga)

Gündem