Gazeteciler MSB'nin gazetecilere eğitim vermesine tepkili: Darbe dönemlerinde bile görülmedi

Gazeteciler MSB'nin gazetecilere eğitim vermesine tepkili: Darbe dönemlerinde bile görülmedi
Gazeteci Sedat Bozkurt MSB'nin asın mensuplarına yönelik düzenlenen "Savunma Muhabirliği" eğitimine "28 Şubat’ta adı da kendisi de seminerdi hiç olmazsa" diye tepki gösterirken, gazeteci Bülent Mumay, "Darbe dönemlerinde bile böyle bir manzara görülmedi" dedi.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından basın mensuplarına yönelik düzenlenen "Savunma Muhabirliği" eğitimi bugün başladı.

ANKA'nın aktardığı habere göre, Savunma alanındaki faaliyetlerinin kamuoyuna aktarılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile basın mensupları arasındaki bilgi alışverişinin etkinliğini artırmak amacıyla düzenlenen eğitimin 4 hafta sürmesi planlanıyor.

Sedat Bozkurt: 28 Şubat’ta adı da kendisi de seminerdi hiç olmazsa...

Gazeteci Sedat Bozkurt, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın gazetecilere verdiği eğitimi eleştirerek şöyle dedi:

"Gazetecilik açısından dram mı komedi mi karar veremedim. İletişim Fakülteleri ile meslek örgütleri de askerlere askerlik eğitimi mi verse? 28 Şubat’ta adı da kendisi de seminerdi hiç olmazsa…"

Bülent Mumay: Darbe dönemlerinde bile böyle bir manzara görülmedi

Gazeteci Bülent Mumay da "Gazetecileri bakanlık mı eğitiyor? Darbe dönemlerinde bile böyle bir manzara görülmedi. 28 Şubat'ta toplantıya çağrılıyorlardı, 'İleri demokrasi'de gazetecileri eğitmeye başlamışlar" sözleriyle söz konusu eğitimi eleştirdi.

"Daha etkili haber yapma imkanı bulacağınızı değerlendiriyoruz"

İstiklal Marşı ile başlayan eğitimin açılış konuşmasını yapan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk şunları söyledi:

"Kamuoyunun haber alma ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli kamusal işlerden birini yerine getiren sizleri Bakanlığımızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Verilecek olan bu eğitim ve bizzat sahada görev yapanlar tarafından aktarılacak olan tecrübeler sonucunda elde edeceğiniz kazanımlarla savunma ve güvenlik gibi zor bir alanda bilgi ve deneyimlerinizi artırarak Türk ve Dünya kamuoyuna daha etkili haber yapma imkanı bulacağınızı değerlendiriyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem