Gergerlioğlu Meclis'te abdest almaya çıktığı lavabodan pijamalı ve terlikli gözaltına alındı

Gergerlioğlu Meclis'te abdest almaya çıktığı lavabodan pijamalı ve terlikli  gözaltına alındı
Hakkında kesinleşen hüküm olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu beklenmeden vekilliği düşürüldükten sonra Meclis'te "Adalet Nöbeti" tutan Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı. Gergerlioğlu'nun “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattığı belirtilirken HDP'li milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken, maskesiz biçimde zorla götürüldü.


Meclis’te “Adalet Nöbeti”ni sürdüren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde uyuduğu odadan abdest almak için lavoboya gittiği sırada Meclis polisleri tarafından üzerinde eşofmanları olduğu sırada gözaltına alındı. Bunun üzerine Gergerlioğlu lavabodan çıkmadı. Gergerlioğlu Meclis’ten polislerce zorla götürüldü.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma olduğu belirtildi.

Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı. Soruşturma belgesinde ayrıca Gergerlioğlu'nun grup katına çıkarken yanında olan grup içinden "Biji Serok Apo" sloganı atıldığı ve böylece "TBMM koridorlarında terör örgütünün propagandasının yapıldığı" da ileri sürüldü.

Polisler Gergerlioğlu’na almadan önce tüm personeli de odaya kilitledi.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınırkenki görüntülerini HDP’li Hüseyin Kaçmaz ve Filiz Kerestecioğlu twitterdan canlı yayınladı.

HDP'den konuyla ilgili verilen bilgide ise şöyle denildi:
"TBMM’de Adalet Nöbetini sürdüren Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06:30 civarı gözaltına alındı. Sabah namazını kılmadan önce abdest almak üzere lavaboya girdikten sonra Gergerlioğlu’nun  bulunduğu kata 100’e yakın polis girdi. Gergerlioğlu, lavabodan çıkarıldıktan sonra polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattı. Milletvekillerimiz Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın da itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken zorla götürüldü."

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün “TBMM’de yer yatağı sermek demokrasiye sürülmüş kara bir lekedir” diyerek Gergerlioğlu'nun Meclis'ten çıkarılmasını istemişti.

Gergerlioğlu, Kısa Dalga Podcast'ten Esra Koçak Mayda ile yaptığı söyleşide "Koridordan çıkmıyorum pek, polis beni alabilir” demişti.




Gündem