Gergerlioğlu’ndan polislere: “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük”

Gergerlioğlu’ndan polislere: “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük”
Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmada önce HDP grup personeli polisler tarafından odaya kilitlendi. HDP, savcılığın ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, Gergerlioğlu Meclis Genel Kurulu'ndan çıktıktan sonra slogan atıldığı iddialarına görüntülerle yanıt verdi.


ESRA KOÇAK MAYDA - KISA DALGA

Meclis’te “Adalet Nöbeti”ni sürdürürken sabah 06.30'da gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, polislere "Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük, 90’lardan bugüne maalesef hiçbir şey değişmedi” dedi. Gergerlioğlu’nun götürüldüğü Kavaklıdere Karakolu’nun bulunduğu sokağa tüm giriş çıkışlar kapatıldı. HDP, savcılığın ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, Gergerlioğlu Meclis Genel Kurulu'ndan çıktıktan sonra slogan atıldığı iddialarına görüntülerle yanıt verdi. 

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.

Personel odaya kilitlendi

Polisler Gergerlioğlu’na almadan önce tüm personeli de odaya kilitledi. Gergerlioğlu’nun gözaltına alınırkenki görüntülerini HDP’li Hüseyin Kaçmaz ve Filiz Kerestecioğlu twitterdan canlı yayınladı.

HDP'den konuyla ilgili verilen bilgide ise şöyle denildi:

"TBMM’de Adalet Nöbetini sürdüren Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06:30 civarı gözaltına alındı. Sabah namazını kılmadan önce abdest almak üzere lavaboya girdikten sonra Gergerlioğlu’nun  bulunduğu kata 100’e yakın polis girdi. Gergerlioğlu, lavabodan çıkarıldıktan sonra polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattı. Milletvekillerimiz Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın da itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken zorla götürüldü."

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün “TBMM’de yer yatağı sermek demokrasiye sürülmüş kara bir lekedir” diyerek Gergerlioğlu'nun Meclis'ten çıkarılmasını istemişti.

Gergerlioğlu, Kısa Dalga Podcast'ten yaptığı söyleşide "Koridordan çıkmıyorum pek, polis beni alabilir demişti.

Karakolun sokakları kapatıldı

Gergerlioğlu ifadesi alınmak üzere Kavaklıdere Şehit Mithat Ülker Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü. Karakola ulaşan tüm sokaklar kapatıldı.

HDP: "İddiaların gerçeklerle ilgisi yok"

HDP, "Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Genel Kurul'dan ayrılıp grup salonunda nöbete başlama anının görüntüleri bunlar... Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş!" dedi. 









Gündem