Gezi davasında sekiz kişiye yurtdışı yasağı

Gezi davasında sekiz kişiye yurtdışı yasağı
Gezi davasında haklarındaki beraat kararı istinaf tarafından bozulan Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" getirildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi eylemlerine ilişkin davada yargılanan ve haklarındaki beraat kararı istinaf tarafından bozulan sekiz kişi hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" getirdi.
Kararda "... kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve yargılama safahatı dikkate alınarak bu aşamada orantılı
olacağı kanaatiyle sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater
Utku, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit
Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmeci hakkındayurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına..." ifadesine yer verildi.

Kararda, iş insanı Osman Kavala'nın halen bir başka suçtan tutuklu bulunduğu için tedbir alınmasına gerek olmadığı belirtildi.

Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi Gezi olayları nedeniyle 21 Mayıs'ta yenden mahkeme karşısına çıkacak.
Beraat kararı bozulmuştu

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi (İstinaf) 3. Ceza Dairesi Gezi davasında Osman Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararını bozmuştu. Daire, beraat kararı verilirken delillerin değerlendirilmediğini ileri sürdüğü kararında ayrıca Çarşı grubuna açılan Dolmabahçe davası ile Osman Kavala’ya Gezi davasında verilen beraat kararından sonra açılan “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” davalarının mevcut dava ile birleştirilmesinin de mahkemece değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

TIKLAYIN / 
Gezi davasında bozma: Çarşı davası ile birleşebilir

Gündem