Gözler Dilan-Engin Polat davasında: Aylık gelirlerini açıkladılar

Gözler Dilan-Engin Polat davasında: Aylık gelirlerini açıkladılar
Dilan ve Engin Polat'ın azmettirdiği öne sürülen fenomen Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin açılan dava bugün görülüyor. Polat çifti duruşmada aylık gelirlerini açıklarken olayda tetikçi olarak tutulan Can Dalton'la olan ilişkilerini anlattılar.

Kara para aklamaktan tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat çifti, sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddiasıyla bugün hakim karşısına çıktı.

Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklar Dilan, Engin ve Sezgin Polat ile müşteki Banu Parlak hazır bulundu.

Aylık gelirleri 200 bin

DHA'nın talip ettiği duruşmaya taraf avukatları da katıldı. Duruşmada kimlik tespiti esnasında Engin Polat "aylık ortalama gelirim 200 bin" dedi. Dilan Polat da aylık gelirinin "200 bin TL" olduğunu söyledi. Engin polat'a hangi mesleği yaptığı da soruldu.
Polat soruyu "Serbest meslek" olarak yanıtladı. Mahkeme hakimi ise bunun üzerine Polat'a "Nasıl bir serbest meslek" diye sordu, Polat ise "Kozmetik şirketlerim var" dedi.

Engin Polat savunmasında şunları söyledi:

"Güya Banu Parlak’ın vurulmasını istemişiz karşılığında para teklif etmişiz. Yalancı bir tanıktır. Gürcistan ile hiçbir bağlantım yoktur. Bağlantımı bırakın orada olan birini 1 kere bile telefon ile aramadım. Gürcistan’a 4-5 sene evvel 6 aile çift olarak tatile gittik

Ben Daltonlar çetesini de tanımam. 2 ay önce gazete okurken öğrendim. Can Dalton daha önce eşimi tehdit etmişti. 2 dükkanım 3 ayrı zaman diliminde kurşunlandı. Ben de bunun üzerine 'Şerefsizler' diyerek video paylaştım"

Banu Parlak: Videoyu benim için çekmiş

Dilan ve Engin Polat'ın azmettirdiği öne sürülen Banu Parlak'ın güzellik merkezini kurşunlanma olayı hakkında sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın ifadesine başvuruldu.
Banu Parlak mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

"Şikayetçiyim. Dilekçem doğru. Dükkanımın kurşunlanmasında akşam 9’da Dilan beni aradı. 'Sıla’yı içeri aldılar. Engin’i ve beni alacaklar, bak yapma' dedi. O gece dükkanım kurşunlandı.

Story çektim 'Dükkanım kurşunlandı' dedim 'Oraya gidiyorum' dedim. Tekrar dükkanım kurşunlandı. Ben bu suçun mala zarar verme olduğunu düşünmüyorum. Engin beni tanımadığını söylüyor ama bizim videolarımız var Engin ile. Mahkemeye sunabilirim.

''O videoyu benim için çekti''

Sıla Doğu ile bir video yayınlandı. O videoyu benim yayınladığımı düşündüler. Daha sonra dükkanım kurşunlandı, ben korkuyorum. Dilan Hanım diyor ya 'O sırada çok kişi üstüme geliyordu, ben Banu’ya demiyordum onu'. O videoyu benim için çektiğini düşünüyorum.

2019 yılına kadar biz gerçekten yakın arkadaştık. Ben güzellik merkezi açınca bütün olaylar başladı. Bu kurşunlanma olayından sonra benim dükkanlarım kapandı. Ben kendimden çok kızımın can güvenliğini düşünüyorum" dedi.

''Daltonlar çetesi eşimi ve beni de tehdit etti''

Dilan Polat ise ifadesinde Daltonlar olarak bilinen Can Dalton'u tanımadığını , Daltonların kendisi ve eşini tehdit ettiğini öne sürdü.

Dilan Polat savunmasında, "Ben Banu Parlak’ı tanırım kendisi 6 yıllık arkadaşım. Küsüp barıştığımız dönemler oluyordu. İş yeri kurşunlanmadan önce işleri konusunda benden yardım destek istemişti. Ben de kendisine seve seve yardım edeceğimi söyledim. Daha sonra sosyal medyada haberleri görünce haberim oldu. Can güvenliğinin olmadığını ve bizi sorumlu tuttuğuna dair paylaşımlar gördüm. O ana kadar aramızda problem yoktu. İş yerinin kurşunlandığını da basın ve sosyal medyadan öğrendim. Bu sırada yargılandığımız kişilerle de hiçbir bağlantımız yoktur. Daltonlar çetesi eşimi ve beni de tehdit etmiştir. Bununla alakalı mesajlar da mevcut" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem