Hasip Kaplan: "Demirtaş’ın eş başkanlığını devlet düşürüyorsa düşürsün, biz bunu yapmamalıydık"

Hasip Kaplan: "Demirtaş’ın eş başkanlığını devlet düşürüyorsa düşürsün, biz bunu yapmamalıydık"
HDP’li eski vekil Hasip Kaplan, “Arkadaşımız, Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş bir kuyudaydı, onu kuyuda bıraktık. Eş Başkanımız olarak cezaevinde kalsaydı. Ne olacaktı sanki?” dedi.

HDP eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye’nin ilk Kürtçe ve Zazaki yayın yapan podcast kanalı Podcast Kurdi’den Mehmed Salih Bedirxan’a açıklamalarda bulundu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Kaplan, “Arkadaşımız, Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş bir kuyudaydı, onu kuyuda bıraktık” dedi ve özetle şunları söyledi:

“Bazı şeyler açıklanmıyor”

“Eş Başkanımız olarak cezaevinde kalsaydı. Ne olacaktı sanki? İki kez cumhurbaşkanlığına aday gösterdik. O kadar yıl parti de eş başkanlık yapmıştı. Onu değiştirmeye ne gerek vardı. Bu yüzden çok itiraz ettim. Ankara’daki rakiplerimizin daha fazla sevinmemesi için çok konuşmadım. Bazı şeyler var açıklanmıyor. Sessiz olmak lazım. Öyle biliyorum ki halkımız, her şeyi anlıyor.

“Bizim siyasetimize böyleleri lazım”

Devlet Selahattin Demirtaş’ın eş başkanlığını düşürüyorsa düşürsün. Biz bunu yapmamalıydık. Bu görüntüyü vermemeliydik. Bakın Selahattin eş başkan değil ve hala cezaevinde ve açıklamaları Türkiye siyasetinde önemli bir yer tutuyor. Gençtir ve hakikatten kendisini kabul ettirmiş. Bizim siyasetimizde de partimize de böyleleri lazım. Böyle siyasetçilere sahip çıkmak lazım yardımcı olmak lazım. Türkiye elbet Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı kararı yerine getirmek zorunda kalacak ve Selahattin Demirtaş arkadaşları, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, İdris Baluken cezaevlerinden çıkacaklar ve siyaset yapmaya devam edecekler.”

Gündem