Hasta yakınının öldürdüğü Dr. Ersin Arslan anıldı: Sağlıkta şiddet 10 yılda yüzde 600 arttı

Hasta yakınının öldürdüğü Dr. Ersin Arslan anıldı: Sağlıkta şiddet 10 yılda yüzde 600 arttı
Hastanın yakını tarafından 17 Nisan 2012'de yaralanmalı yaralanma sonucu kaybedilen Dr. Ersin Arsan, Gaziantep Şehir Hastanesi önünde ölümden 12'nci yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, sağlıkta şiddet olaylarının son 10 yılda yüzde 600 arttığını söyledi.

Meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünün geçmeyeceğini söyleyen Doğramacı, "Bugün 17 Nisan; tam 12 harfli bu yana kalbimizdeki sızının dinmemesine neden olan o acı günün sona ermesi. 17 Nisan 2012'de sevgili meslektaşımız Dr. Sözde hasta yakını sıfatını taşıyan bu cani Dr. Ersin Arslan'ı görevi başında yaşama ve yaşatma çabasıyla fedakarca çalışırken ve henüz 30 yaşında gencecik bir hekim iken mesleğimizin kaybının üzerinden ne kadar zaman geçtiğinde geçsin bu acı diye konuştu. sağlıkta şiddet olaylarının hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunun sürekli arttığını dile getirdi.

hasta-yakininin-oldurdugu-dr-ersin-arsl-41233.jpg

"Sağlıkta şiddet hala kanayan yaramız"

Sağlıkta şiddet olaylarına karşı Hekimler Birliği olarak mücadele ettiğini söyleyen Doğramacı, “Bizler Hekim Birliği Üyeleri olarak meslektaşımız Ersin Arslan'ı son görev yeri olan Gaziantep'te anarken ne yazık ki sağlıkta kayıplar Ersin Arslan'ın kaybından bu yana ayrılma kontrol raporlarını, her geçen gün geçtikçe arttığını söylediğimiz durumdayız. Türkiye'nin en büyük hekim sendikası olarak çalışmalarının başında başka Ersin'leri, başka hekimleri, başka sağlık çalışanlarını kaybetmeyelim diye haykırmak için buradayız. Sağlık Bakanlığı'na karşı cömert bir kez öneri ve taleplerimizi iletmemize rağmen sağlıkta şiddete ne yazık ki hala kanayan yaramız olmaya devam ediyor” dedi.

"Sağlıkta şiddet 10 yılda yüzde 600 arttı"

Doğramacı, sağlık sektörünün diğer iş yoğunluğuna göre 16 kat daha fazla olduğunu ve son 10 yılda şiddet olaylarının yüzde 600 artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Ülkemizde yaşanan tüm şiddet olaylarının dörtte biri sağlık sektöründe. Sağlık sektöründeki şiddet diğer sektörlerden 16 kat daha fazla görülüyor. Cinsel sağlıkta şiddet son 10 yılda yüzde 600 arttı. Kadın hekimler daha çok şiddete maruz kalıyor. Bununla birlikte sadece Beyaz Kod verileri bile 2021 yılında Türkiye'de, günde ortalama 80'den fazla sağlıkta şiddet vakasının yaşandığını gösteriyor. Hekimlerin yüzde 84'ü meslek hayatlarında en az bir kez fiziksel veya sözlü şiddete uğruyor" diye konuştu. Doğramacı, Dr. Ersin Arslan'ın adına Gaziantep Şehir Hastanesi'nde yaşatılması talebinde bulundu ve anmaya katılmalara lokma dağıttı. (DHA)

Sağlık