“Hem kabinede hem AKP yönetiminde değişiklik bekleniyor”

“Hem kabinede hem AKP yönetiminde değişiklik bekleniyor”
Hürriyet yazarı Hande Fırat, “AK Parti içindeki kongre süreci ile hem parti yönetiminde hem de kabinede bazı değişiklikler olması bekleniyor” dedi.

 AKP’nin 24 Mart’ta yapılacak büyük kongresi öncesinde kulisler de hareketleniyor. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, “Kritik ay” başlıklı yazısında “Mart ayına girdik, önemli gelişmelerin yaşanacağı, dikkat çekici başlangıçların yapılacağı bir ay” ifadesini kullandı. Fırat özetle şunları yazdı:

“Ekonomi ve yargıda yapılacak reformlar bugünden itibaren açıklanmaya başlayacak. Dinamik bir süreç işletilecek. İhtiyaca göre yeni reformlar da yapılacak.

İlk talimatlarından birini, kamu bankalarına “Usulüne uygun kredi verin” diyerek veren yeni ekonomi yönetimi, faiz kararlarının arkasında durmasıyla ilk dönemeci atlattı. Şimdi reformlarla ve uygulama ile birlikte güven vererek, hızla toparlama sürecine girilmesi hedefleniyor. 

 24 Mart kongre süreci: AK Parti içindeki kongre süreci ile hem parti yönetiminde hem de kabinede bazı değişiklikler olması bekleniyor. Ekonomi yönetiminde bir değişiklik olmayacağı söyleniyor. Bununla birlikte yükü fazla bazı bakanlıkların yapısının gözden geçirilebileceği belirtiliyor. 

Dış politika da kritik maddelerden biri. İkili ilişkilerde sorunların çözülmesi, çözülmeyecek sorunların ise yönetilmesi hedefleniyor.

- Avrupa Birliği, Türkiye’den reformlar konusunda somut adım bekliyor. Birlik, “özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye” vizyonu ile bugün açıklanacak olan İnsan Hakları Eylem Planı’nın içeriğini de uygulamasını da yakından takip edecek.

Gündem