Hürriyet yazarı Selvi: "AK Parti'yi Erdoğan'ın elinden almak için tuzak kuruluyor"

Hürriyet yazarı Selvi: "AK Parti'yi Erdoğan'ın elinden almak için tuzak kuruluyor"
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığını bir arada yapmak istemediği yönünde yazılar çıktığını hatırlatarak, "Bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kongreleriyle ilgili "Erdoğan'a teklif mi, tuzak mı başlıklı" yazısında ilginç bir değerlendirmede bulundu. Selvi, KAP kongresi yaklaştıkları Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığını bir arada yapmak istemediği yönünde iddialar ortaya çıktığını belirterek, "Bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum" dedi. Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm özetle şöyle:

(...) AK Parti kongresi yaklaştıkça, bir formül el altından servis edilmeye çalışılıyor. O nedenle bu yazı bir erken yazı olarak kabul edilebilir. AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.

Erken yazı dedim. Çünkü burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istedi. Geçmişte Özal ve Demirel’in partilerinden ayrıldıktan sonra yaşananları gördü. Ayrıca parlamenter sistem döneminde bu modeli test etme imkânı buldu. AK Parti Genel Başkanlığı konusunun Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğuna da inanıyorum. O nedenle sureti haktan görünen bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum."

Gündem