İddia: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

İddia: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi
Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapmayı planladığı ziyaretin Türkiye'nin talebiyle ertelendiğini duyurdu.

Reuters Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yapmayı planladığı ziyaretin ertelendiğini duyurdu.

Habere göre, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak ve Türkiyeli bir yetkili, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmeyi ertelediğini söyledi. İsminin verilmesini istemeyen Türkiyeli yetkili, yakın zaman içinde yeni bir tarihin belirleneceğini belirtti. İsmini vermek istemeyen diğer kaynak da ertelemeye neyin sebep olduğunun net olmadığını kaydetti.

ABD’li bir yetkili, iki NATO müttefiki arasındaki görüşmenin daha önce resmi olarak duyurulmadığını ifade etti.

Ne olmuştu?

ABD yönetiminden, Erdoğan'ın iptal edildiği iddia edilen 9 Mayıs'taki ABD ziyaretine ilişkin dün bir açıklama gelmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'ye ABD Başkanı Biden'la New York'a giderken uçakta, Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyareti sorulmuştu. Kirby takvimde böyle bir programın olmadığını söylemişti.

Kirby, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. O nedenle bu konuda bir yorumum yok” demişti.

“Yaptığı görüşmeler konusunda konuşma işini Erdoğan’a bırakacağını” kaydeden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı, “Hamas’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk. Bu konuyu burada bırakıyorum” demişti.

Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye geçen cumartesi günü basına kapalı bir görüşme gerçekleştirmişti.

İddiaların ve tartışmaların ardından Erdoğan bugün katıldığı Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda "Biz işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamaslı kardeşlerimizin Filistin'in Kuvayi Milliyesi olarak görmeye devam edeceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem