Belçika televizyonu Eurovision'da İsrail’i protesto etti: Şimdi ateşkes

Belçika televizyonu Eurovision'da İsrail’i protesto etti: Şimdi ateşkes
Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması protesto edilen İsrail, finale kaldı. İsrail ile birlikte Letonya, Avusturya, Hollanda, Norveç, Estonya, Ermenistan, İsviçre, Gürcistan ve Yunanistan final bileti alan ükeler oldu. Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması yayınını bölerek İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadığı ve ateşkes talep ettiği mesaj paylaştı.

İsveç'in Malmö kentinde binlerce Filistin yanlısı gösterici yarı final öncesi İsrail'in yarışmaya katılımını protesto etti. İsrailli Eden Golan, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına atıfta bulunduğu düşünülen, ülkenin orijinal şarkısı “October Rain”in yeniden yazılmış bir versiyonu olan "Hurricane" adlı şarkıyı söyledi. Golan şarkıya başladığı sırada destekleyenlerle birlikte yuhalayanlar da oldu.

Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması yayınını bölerek İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadığı ve ateşkes talep ettiği mesaj paylaştı.

Yarı final öncesi Malmö kentindeki Filistin yanlısı protestoya katılanlar arasında iklim aktivisti Greta Thunberg de vardı. BBC'ye konuşan Thunberg, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonuna karşı ses yükseltmenin ve harekete geçmenin "ahlaki bir yükümlülük" olduğunu söyledi. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat