İstanbul Valiliği: Kademeli normalleşmeye geçiyoruz

İstanbul Valiliği: Kademeli normalleşmeye geçiyoruz
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli normalleşme sürecine geçildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'un kademeli normalleşme sürecine geçtiğini açıkladı. Yerlikaya, Twitter'da şu measjı paylaştı: "Sevgili İstanbullular #koronavirüs mücadelemizde 1 yıl bitiyor ve Kademeli Normalleşme sürecine geçiyoruz. Bu günlere sabır ve anlayışla geldik. Hedefimiz: En düşük risk grubu .Özlediğimiz günlere kavuşmak için hep birlikte tedbirlere uymaya devam edelim."

Pazartesi günü kritik toplantı

Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk gruplarına göre normalleşme için her il normalleşme adımlarına kendisi karar verecek.  81 ilin nüfus sayısı, haftalık ve günlük vaka ortalamalarına göre hazırlanan bu listelerde kırmızı ve turuncu grupta yer alan illerde kısıtlamalar sürecek. Sarı illerde kısmi kısıtlamalar sürerken, mavi illerde ise normalleşme adımları atılacak. İstanbul şu anki verilere göre turuncu grupta yer alıyor. 

Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Şubat'ta yaptığı açıklamada, mart ayından itibaren normalleşmenin başlayacağını söylemişti. Erdoğan, "
İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Hafta sonu kısıtlamasını illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz" demişti.

Sağlık